Yazılımda Kendinizi Geliştirmek İçin Yaş Sınırı Var mı?

Yazılımda Kendinizi Geliştirmek İçin Yaş Sınırı Var mı?

Yazılımda kendisini geliştirmek isteyen bir kardeşimizin geç kalıp kalmadığı ile ilgili sorusunu cevaplıyoruz.

SORU:

Lisede Bilgisayar / Ağ temelleri Bölümünü bitirdim.Yani yazılımla ilgili birşey görmedim.Üniversiteyi bilgisayar programcılığı bölümünü okuyorum. Burda gördüklerimle yazılıma ilgi duydum.Sistem analizi ve tasarımı dersi web projesi gibi derslerle c# ve joomla ile projeler geliştirdim.Okulda çok fazla birşey öğrenemiyorsun malum.Şuan okulum bitmek üzere teknik serviste çalışıyorum.Yaş 22 oldu ama birtürlü kendimi geliştiremediğimi düşünüyorum geç mi kaldık? Teknik serviste kalmayı düşünüyorum ama düşük maaş yazılımla ilgilenmekte çok istiyorum kararsızım.Kendimi geliştirmek için neler yapmalıyım?

Teşekkürler Şimdiden

CEVAP:

Bu soruya benzer bir soru mevcut: Üniversitede Yazılım Öğrenme İçin Yaş Sıkıntısı , bu nedenle cevapta benzer olacak.

Yazılım ve Yaş Meselesi

Yazılımda kendini geliştirme yazılım öğrenme yaşı diye bir şey yoktur. İsteyen herkes istediği yaşta yazılım öğrenmek ve yazılımda kendisini geliştirmek isteyebilir.

yazılım öğrenmek istiyorumTabi 20’li yaşların başında olup yazılımı öğrenmek isteyen biri ile 50’li yaşların başında olup yazılımı öğrenmek isteyen kişi bir olmuyor elbet. İnsanın yaşı ilerledikçe adaptasyon ve öğrenme sıkıntısı gibi durumlar meydana gelebiliyor. Yinede öğrenmenin yolundaki tek ve en büyük engel çalışmamaktır. 😉

Bu nedenle yazılım öğrenme konusunda çok fazla yaşa takılmayın. Sadece iş imkanları konusunda takılabilirsiniz. Çünkü piyasada ki firmalar genelde 20-30 yaş civarı elemanları ararlar. Dolayısıyla “yazılım öğrenmek istiyorum ve yazılım ile ilgili bir işte çalışmak istiyorum” diyen biri 30’unu geçmiş ise iş ilanlarındaki yaş kriterlerini göz önünde bulundurarak karar verse daha sağlıklı olur.

SONUÇ

Bu noktaya kadar bahsettiğim geneldi. 22 yaşı ele alacak olursak bu noktaya kadar yazdıklarım zaten ne diyeceğim hakkında fazlasıyla bilgi vermiştir. Elbette yazılıma ne kadar erken başlanırsa o kadar iyidir fakat günümüz eğitim şartlarında bu maalesef çok mümkün olmuyor. O yüzden bana göre hiç yazılım bilmeyen biri 30’unu geçmemişse o zaman sıkıntı yok. 30’unu geçmiş ise tek sıkıntı iş olanakları ile ilgili sıkıntıdır. Amacı sadece yazılım öğrenmek olduktan sonra yine sıkıntı olmaz.

Bu yüzden kardeşim, senin yaşında hiç bir sıkıntı yok. Dolayısıyla kafana takmanı gerektiren bir şeyde yok. Sadece standartların üstünde kendini yazılıma vermen gerek. Mesela 1 sene hayatında sadece yazılım olsun ve bu 1 senede sürekli ve sadece yazılım ile ilgilen (tabi iş ve okuldan kalan vaktinden bahsediyorum). Yaşın 25’i görmeden, dandikte olsa bir yazılım firmasında işe gir ve o işi daha iyi işler için basamak olarak gör. Bir süre orada sırf deneyim amaçlı takıl, ondan sonra daha büyük şirketleri ve işleri hedefle. 😉

Ayrıca Kodcu Herif 'te yer alan aşağıdaki konulara da göz fırlatabilirsiniz =)

Bilinmeyen Bilişim Kitabı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir