Yazılımcı Olmak mı Yoksa Tıp Okumak mı?

Yazılımcı Olmak mı Yoksa Tıp Okumak mı?

Yazılımcı olmak ile tıp okumak arasında kalan kardeşimizin sorusunu cevaplıyoruz.

SORU:

Abi ben şuan anadolu teknik lisesi kazanmış birisiyim ve bilişim bölümü okuyacağım lisede yazılım teknikeri olup üniversite de tıp falan seçme konusunda kararsız kaldım abi çünkü gerçekten bilgisayar ile uğraşmayı seviyorum fakat bana para da lazım ve olabileceğmin en iyisi olmak istiyorum ama ülke buna elverişli mi bilmiyorum

CEVAP:

Yazılımdan Para Kazanmak

tıpPara herkese lazım genç =) Fakat diğer konularda da bahsettiğim gibi paraya odaklı yani yazılımdan para kazanmak için yazılımcı olmak istiyorsan o konuda pek umut vaat edici şeyler söyleyemeyeceğim. Zira sık sık buna benzer sorularda ve makalelerimde söylediğim gibi bu iş hem para için yapılacak bir iş değil hemde ülkemizde yazılımdan ciddi paralar kazanacak kadar bilişime önem verilmiyor.

Her daim söylüyorum, yazılım vezirde eder rezil de. Yazılıma yönelmen durumunda bir garson kadar bile para kazanma şansın olmadığı gibi, bir doktordan çok daha fazla para kazanma şansına da sahip olabilirsin. Bu anlamda yazılım bir çeşit kumar bizim ülkemizde. Fakat tıp, yazılımdan çok daha garanti konumda. Yani yazılımcı olup sıkıntı çekme ihtimalin yüzde 70-80 ise, tıp okuyup, doktor olup sıkıntı çekme ihtimalin yüzde 5-10.

Diğer yandan çok alakasız meslekler. Yani “25 yaşına kadar basketbolcu olurum, 25 yaşından sonra futbolcu olurum” gibi bir düşünce seninkisi.

SONUÇ

Henüz yolun başındasın. Çoktan bir yola girmiş olsan o zaman diyeceğim ki “madem bununla mutlu değilsin, şunu ol“. Fakat sen daha yolun başında önce sağ yola sapıp, yolun yarısına kadar gidip, yarısından dönüp, sol yola girmekten bahsediyorsun. Hiç mantıklı değil.

Ben parayı ikinci plana atarak bu mesleği seçtim. Yani “para kazanamazsın” deseler bile bu mesleği yapmaya kararlıydım. Fakat doğal, hatta belkide olması gerektiği gibi para senin için birinci planda. O yüzden ben senin yerinde olsam tıp tercih ederdim. Yazılımı da boş vaktimde hobi olarak yapmaya çalışırdım 😉

Ayrıca Kodcu Herif 'te yer alan aşağıdaki konulara da göz fırlatabilirsiniz =)

Bilinmeyen Bilişim Kitabı

1 comment

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir