Blogdan Para Kazanma Faktörleri

Blogdan Para Kazanma Faktörleri

Bir önceki Blog Yazarak Para Kazanmak başlıklı yazımızda “blog yazmak istiyorum” diyenler ve blogdan para kazanmak isteyenler için Blogger Ne Demek?, Blog Sitesi Açma ve diğer konulara göz fırlattık. Bu yazımızda faktörlerine göz fırlatacağız.

Bu yazıda bahsedeceğimiz faktörler sadece blog yazarak para kazanmak isteyen kişiler için değil, hemen hemen bütün siteler için geçerlidir. Zira bir e-ticaret siteniz olsa bile orada bir blog bölümünüz olmalı ve blog bölümünde burada yer alan faktörleri yerine getirmelisiniz.

Web Tasarım

konusunda her ne kadar üst düzey bir öneme sahip olmasa da web tasarım bilgisine sahip olmak bir gereklilik. Günümüzde herhangi bir tasarımsal müdahaleye gerek kalmadan, direkt olarak kurup, blog yazarak para kazanmak için gerekli adımları atabileceğiniz kaliteli temalar var. Fakat o temalara kendinize has özellikler ve görünümler kazandırmak için az çok web tasarım bilgisine ihtiyacınız olacaktır.

Bu nedenle HTML ve CSS bilgisine ihtiyacınız var demektir. Kullanacağınız blog scripti büyük olasılıkla PHP olacağı içinde, yine az çok PHP bilgisine ya da PHP ile alakalı bir kodu düzenleyebileceğiniz niteliklere sahip olmanızda fayda var.

Tüm bunların yanı sıra kaliteli bir tasarıma sahip olmak sponsor alımlarında önemli sayılabilecek bir faktör.

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) yani SEO (Search Engine Optimization) konusunda en fazla işinize yarayacak unsurlar arasında geliyor. Çünkü bir blogdan para kazanmak için ilk bakılacaklar arasında blogunuzun günlük ziyaretçi sayısı geliyor. Blogunuz günlük olarak yüksek ziyaretçiye sahipse sponsor alımlarınız çok daha kolay olmasının yanı sıra kazanacağınız ücrette yüksek olmaktadır.

Sitenizin en büyük ziyaretçi kaynağı ise arama motorlarıdır. arasında piyasanın hakimi ise Google ‘dır. Dolayısıyla siteniz ve ürettiğiniz içerikler, Google ‘ın siteleri üst sıralara çıkarmak için belirlediği kriterlere sahip olmalı. Bu sayede içeriklerinize yönelik aramalarda Google ‘da üst sıralarda çıkar ve siteniz ciddi denebilecek ziyaretçi kitlesine sahip olur.

Sosyal Medya Yönetimi

yapmanın yanı sıra bir diğer çok önemli faktör sosyal medya yönetimidir. Zira maddesinde de belirttiğimiz üzere sitenizin yüksek ziyaretçiye sahip olması çok önemlidir.

Sosyal medyada ciddi bir ziyaretçi kaynağıdır. Bu sebeple sağlam bir sosyal medya yönetimi yaparak, sosyal medya hesaplarınızın ciddi bir takipçi kitlesine ulaşması, sitenize yönelik bağlantılar paylaştığınızda ciddi bir ziyaretçi sayısına ulaşmanızı sağlar.

Tabi sadece sitenize bağlantılar vererek sosyal medya hesaplarınızda paylaşımlar yapmak ciddi bir takipçi kitlesine ulaşmanızı sağlamaz. Aynı zamanda sadece sosyal medyaya yönelik, nitelikli paylaşımlarda yapmanız gerekmektedir.

Nitelikli ve Özgün İçerik Üretimi

Nitelikli ve Özgün İçerik ÜretimiBlog yazarlığı konusunda en önemli faktörler arasında nitelikli ve özgün içerik üretimi gelmektedir. Sırf yazmış olmak için içerik yazılmaz. Üretilen içerikler hem arama motorlarının belirlediği kriterlere hem de okuyucuların “bu ne lan…” demesine neden olmayacak şekilde yazım kurallarına uygun olmalı.

Arama motorlarının belirlediği kriterler arasında ise içeriğiniz minimum 300 kelimeye sahip olmalı. İdeal oran 800-1.000 kelime civarıdır. Zira kriterleri arasında ziyaretçilerin sitenizde geçirdiği vakitte ciddi öneme sahiptir. Bu nedenle çok uzun yazılar yazıp, uzun yazılar okumak istemeyen kişilerin sayfadaki yazının uzunluğunu gördükten sonra hemen siteden çıkmaması gereklidir.

Aynı zamanda arama motoru optimizasyonu çalışmasının temelinde anahtar kelime çalışmaları yatar. Dolayısıyla ürettiğiniz içerikte anahtar kelimeler minimum 2 kez geçecek şekilde içerik üretilmeli.

Düzenli ve Sürekli İçerik Yayını

Yine arama motoru optimizasyonu konusunda ciddi öneme sahip faktörler arasında düzenli aralıklarla sürekli içerik üretimi gelmektedir. Haftada en az 2-3, özgün ve nitelili içerikler üreterek yayınlamalısınız. Elbette bu sayı günde 2-3 olursa çok daha iyi olur ama bu da çok ciddi vakit harcamanız gerektiği anlamına gelir.

Bu sayede sitenizi hem daha sık ziyaret ederler, hem daha fazla indexlenecek içeriğe sahip olursunuz hem de siteniz ziyaretçiler tarafından düzenli olarak ziyaret edilir.

Reklam Vermek

Amacınız blog yazarak para kazanmak ise, kaz gelecek yerden tavuğu esirgemeyeceksiniz. Zira her para kazanmak için yapılan iş bir girişimdir. Her girişimde para kazandırmak için az çok para harcanmasına ihtiyaç duyar.

Bunun için başlıca sosyal medya hesaplarına reklam verme yolunu tercih edebilirsiniz. Ürettiğiniz ve blogunuzun sosyal medya sayfasında paylaştığınız içerik için reklam verebilirsiniz. Bu sayede hem sosyal medya sayfanız daha fazla takipçiye ulaşır hem de sitenizin ziyaret edilmesini sağlarsınız.

Bir başka etkili faktör ise, sizinle benzer içerikler üreten sitelere reklam vermektir. Bu yol hem arama motorlarında size rakip niteliğinde sitelerden backlink aldığınız için üst sıralara çıkmanızı sağlar hem de sitenize ziyaretçi kazandırır.

SONUÇ

Amacınız blog yazarlığı yaparak para kazanmak ise her şeyden önce bu işten zevk almalısınız. Yani blog yazarlığı yapmaya başlar başlamaz para kazanmayı hedeflememelisiniz. Çünkü blog yazarak para kazanmak kısa vadede mümkün olabilecek bir şey değildir. Çok çaba gösterirseniz aylar, az çaba gösterirseniz yıllar alabilecek bir süreçtir. Dolayısıyla her şeyden önce temel hedefiniz para kazanmak değil, önce kendinizin severek ve isteyerek yazılar yazacağı, kişilere faydalı olabilecek ve sürekli ziyaret etmek isteyeceği bir site meydana getirmek olmalı. Para kazanmayı ise tüm bunları ziyadesiyle yerine getirdikten sonra hedeflemelisiniz.

Ayrıca Kodcu Herif 'te yer alan aşağıdaki konulara da göz fırlatabilirsiniz =)

Bilinmeyen Bilişim Kitabı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir