Yurtdışında Çalışmak İçin İmkanlar

Yurtdışında Çalışmak İçin İmkanlar

Türkiye çalışma şartları konusunda sıkıntıların olması nedeniyle yurtdışında çalışmak için imkanların neler olduğunu soran kardeşimizin sorusunu cevaplıyoruz.

SORU:

Abi ben yazilimcilik okumak istiyorum ve türkiye de dediğin gibi değer verilmiyor mesleğe hayalim olan yurdışında çalışma planımı gerçekleştirmek istiyorum örnek ABD de iş imkanları ne durumda

CEVAP:

Gerek sektörel gözlem, gerekse deneyimlerim vesilesiyle Türkiye’de yazılımcı olmak ve çalışmanın zorluklarına makalelerimde yada sorulara verdiğim cevaplarda sıkça değindim. Keşke güzel şeyler söyleyebilsem, “yazılım çok güzeldir, ihtiyaç var, yazılımcı olursanız çok rahat edersiniz” diyebilsem. Fakat bugün okullarda yazılım dillerinin öğretilmesi gerekirken hangi dilin öğretilmesi gündemde olduğunu söylemek bile ciddi şekilde can sıkıcı.

Yurtdışında Çalışmak

Yurtdışında çalışmak (Yurtdışı derken Suriye, Irak değil Avrupa ülkelerinden bahsediyorum) elbette Türkiye ‘de çalışmaktan çok daha iyi diyebiliriz. Hem aldığınız maaş açısından hemde yaşam standartları açısından çok ideal bir çalışma ortamı söz konusu. Özellikle Amerika yazılımın başkenti konumunda. Bir Seferoğulları için yeşil vadi neyse bir yazılımcı için Silikon Vadisi o dur =)

Yurtdışında ÇalışmakFakat kolay değil elbet. Neticede kariyerini birinci planda tutan bütün yazılımcıların gitmek istediği yer Amerika. Bu nedenle standartların üstünde bir yazılımcı olmak gerekiyor. Her sene Microsoft ‘un Türkiye ‘de düzenlediği sınavlar yapılıyor. Orada iyi sonuçlar alman durumunda bir Microsoft çalışanı olmak mümkün. Zaten Microsoft çalışanı olduktan sonra Yurtdışında çalışmak bir hayal olmaktan çıkıyor.

Amerika bizim gibi her önüne geleni almıyor. Adamlar bilgiye değer veriyor. Eğer onlara katkı sağlayacak bilgi ve birikime sahipsen sana kapılarını açarlar.

SONUÇ

Yurtdışında çalışmak için yapman gereken tek şey kendini geliştirmen. Yazılım konusunda gayet iyi olman lazım. Tabi yabancı dilinin de çok iyi olması gerektiğini söylemeye gerek yok. Bunun için hedefin Microsoft sınavları olabilir.

Ayrıca Kodcu Herif 'te yer alan aşağıdaki konulara da göz fırlatabilirsiniz =)

Bilinmeyen Bilişim Kitabı

2 comments

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir