Yazılımın Püf Noktaları Var mı?

Yazılımın Püf Noktaları Var mı?

Bir kaç kod bilerek site yapan, genel kodlar değil de püf noktalarını öğrenmek isteyen bir kardeşimizin sorusunu cevaplıyoruz.

SORU:

Merhaba, ben birkaç kodla bir site oluşturuyorum. Yani bu birkaç kod çok az geliyor. Kendi keşfettiklerim ve sitedekiler yetersiz. Yani genel kodlar değilde püf noktaları lazım.
Bende kodcucocuk olmayı hayal ediyorum 🙂 Ayrıca Dreamweaver kullanıyorum. Şimdiden teşekkürler. İyi günler…

CEVAP:

İnşallah yazılım bilgisi konusunda Kodcu Çocuk olursun da, yazılım mesleğini icra etme konusunda Kodcu Çocuk olmazsın kardeşim =)

Muhtemelen bir kaç CSS ve HTML kodları ile HTML web sitesi yapıyorsun. Biz konu başlığında “yazılım” kelimesini kullandık ama HTML ve CSS yazılım grubuna girmiyor. HTML ve CSS ‘in püf noktalarını sorarsan, püf noktaları anca olsa olsa temel konular olur. Yani link ekleme, resim ekleme, div yapısı, genişlik, yükseklik, padding, margin ve bir kaç unsuru daha püf noktası olarak sayabiliriz. Bunları ve diğerler gerekli unsurları bilmen durumunda bir site yapabilirsin.

Yazılımın Püf Noktası

10 yıldır yazılımcı olan biri olarak şöyle bir düşünüyorum da, ortaya standart dahi olsa bir yazılım çıkarmanızı sağlayacak püf noktaları bulamıyorum. Ha yazılım öğrenme konusunda püf noktalarını sorarsan var, makalelerimde de dolaylı yoldan sık sık dile getiriyorum. Temeli desem, onlarında tam anlamıyla yeterli olacağını zannetmiyorum. CSS ve HTML öğrenmek yada onların püf noktaları belki söylenebilir de yazılım için bunu söylemek biraz zor. Yinede bir Select, Insert, Update, Sql bağlantı, String, Int, for, if, dizi tanımlama ilk aklıma gelenler. Fakat sadece bunları bilmekte çok kayda değer bir şekilde bir yazılımı yapmak için tek başlarına işinize yaramayacaktır.

SONUÇ

Biliyorum gençler, çok çalışmadan, çok çabalamadan, kısa yoldan, bir şeyler yapmak, her şeyin kolayından sonuca ulaşmak istiyorsunuz ama yazılımcı olmak istiyorum diyorsanız maalesef böyle bir şey yok. Çalışmak, çaba göstermek, ilgilenmek, araştırmak, öğrenmeye meraklı olmak gerekiyor.

Ayrıca Kodcu Herif 'te yer alan aşağıdaki konulara da göz fırlatabilirsiniz =)

Bilinmeyen Bilişim Kitabı

1 comment

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir