Yazılım Ekipmanları Nelerdir?

Yazılım Ekipmanları Nelerdir?

geliştirmede gerekli ekipman ve yazılım geliştirirken vazgeçemeyeceğimiz eşya ne gibi sorular soran kardeşimizin sorusunu cevaplıyoruz.

SORU:

Merhaba Kodcu Herif

Bir kaç sorum olacak bunlardan bir tanesi yazılım nasıl öğrenilir ve nereden başlanmalıdır?

İkincisi yazılım okurken gerekli olan ekipmanlar nelerdir örneğin cep telefonu macbook özel klavye ??

Üçüncüsü Yazılımda vazgeçemiyeceğiniz eşya nedir ??

CEVAP:

Yazılım Ekipmanları Nelerdir?

Normal şartlarda olsa bu soruya “bir gece öncesinden suya bastırılmış kuru fasulye, dikiş makinesi, testere, bir çorba kaşığı tereyağı” diye cevap verirdim. Fakat soruyu soranın küçük bir kardeşimiz olduğunu düşünüyorum (en azından umut ediyorum) ve ciddiyetsiz bir ifade takınmak istemiyorum. Zira bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıptır. Ben buna ek olarak araştırmamak da ayıptır diyorum artık …

Bilgisayar lazımdır canım kardeşim. Cep telefonu ile yazılım geliştirilmez, ancak geliştirilmesi durumunda cep telefonu ile test edilebilir. Özel klavyeye de gerek yok. Notepad ‘i açıp, herhangi bir klavyenin tuşlarına bastığında, Notepad ‘te bastığın klavye tuşunun çıktığını görüyorsan, bilgisayarında taş devrinden değilse yazılım geliştirmede sıkıntı yaşamazsın.

Yazılımda Vazgeçemeyeceğimiz Eşya

Yine normal şartlarda olsa bu soruya “ben pelüş ayım olmadan hayatta yazılım geliştiremem” diye cevap verirdim fakat vermiyorum. Belki şaşıracaksın ama yazılım ekipmanlarında olduğu gibi yazılımda vazgeçemeyeceğimiz eşyada bilgisayardır.

Yazılım Nasıl Öğrenilir?

Yazılım Nasıl Öğrenilir?Aslında bu soruya mail ile bir kaç link vererek cevap verirdim fakat hem soru içinde birden fazla soru olması hemde hep aynı yada benzer soru gelmesi nedeniyle konu açarak cevap vermek daha doğru olacak.

Şu an bakıyorum, Kodcu Herif ‘te sistemi kurulalı 4 buçuk ay olmuş ve bu 4 buçuk aylık süre zarfında sadece konu açarak cevaplanan soru sayısı 150 ‘den fazla. Fakat birde buz dağının görünmeyen kısmı yani konu açılmayarak, mail ile cevaplanan sorular var.

Tabi bu mail ile cevaplanan sorular, konu açılmadan sorularının cevaplanmasını isteyen kardeşlerimizin soruları değil. Çünkü bu konuda kurallarımız açık ve net; konu açılmadan sorusunun cevaplanmasını isteyen kardeşlerimizin soruları cevaplanmıyor.

Konu açılmadan, mail ile cevaplanan soruların hemen hemen hepsi, sorulan sorunun cevabı Kodcu Herif ‘te mevcut olan sorular. Özellikle bu soruların büyük çoğu hep aynı; Yazılım nasıl öğrenilir?

Bu soruya her daim link vererek cevap vermekten ben yorulmadım fakat kardeşlerimizin araştırmadan, herhangi bir çaba içine girmeden, direk soru sormayı tercih etmesinden yoruldum. Örneğin bu sorunun cevabına dair kabak gibi bir makalemiz var ve “yazılım nasıl öğrenilir?” tarzında gelen belkide 100’den fazla soruya hep mail ile bu makalenin linkini vererek cevap verdim: http://www.kodcuherif.com/yazilim-ogrenmek-isteyen-nereden-baslamali.html

Bunun yanı sıra, bu soruya destek niteliğinde olan bu makalelerde var:
http://www.kodcuherif.com/yazilim-ogrenme-kaynaklari.html
http://www.kodcuherif.com/yazilim-ogrenme-konusunda-etkili-yollar.html

Hatta başka makaleler ve Soruya verilen cevaplar bulmak mümkün. Demem o ki, araştırmak, çabalamak olmak isteyen bir kişide olması gereken en temel özellik olmalıdır 😉

SONUÇ

Enteresan bir soru olduğu için konu resmi olarak hemen hemen herkesin bildiği Güldür Güldür ‘deki, enteresan sorular alan Şevket hoca yaptım. Kurallara uygun soru soran bütün kardeşlerimizin sorularını cevaplamaya özen gösteriyorum. Hatta yazılım yada teknoloji ile hiç alakası dahi olmayan soruları bile cevaplamaya çalışıyorum. Çünkü Kodcu Herif ‘e gelip soru soran, iyi kötü medet uman bütün kardeşlerimizin Kodcu Herif ‘i sevdiğine inanıyorum. Zaten gelen ziyadesiyle olumlu mesajlar ve yorumlar bunu gösteriyor.

Fakat bu ve benzeri şekilde gelen sorularda ciddiyeti muhafaza etmek gerçekten zor. Zira soruyu soran kişi ciddi mi, yoksa zerre bir şey bilmeyip öğrenmeye niyeti olmayan sırf laf olsun diye sormuş biri mi (en ayar olduğum kişi modelidir), yoksa gerçekten öğrenmek isteyen ve bilmeyen küçük bir kardeşimiz mi (eğer öyleyse alınmasını kesinle istemem) bilmek her zaman mümkün olmuyor.

O yüzden Kodcu Herif ‘in genel kültürü olan “hem eğlenelim hemde öğrenelim” tarzında bir cevap oldu bu da …

Son cümle olarak da “gençler biz bunları anlattık. Biz bunları tornavidaynan, destereynen, pampuçlan anlattık …” diye bitirmek istiyorum …

Ayrıca Kodcu Herif 'te yer alan aşağıdaki konulara da göz fırlatabilirsiniz =)

Bilinmeyen Bilişim Kitabı

2 comments

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir