Yapay Zeka ve Yazılım Öğrenmek İçin Üniversite

Yapay Zeka ve Yazılım Öğrenmek İçin Üniversite

Yapay zeka ve yazılıma ilgi duyan kardeşimizin üniversiteye gidip gitmeme zorunluluğu üzerine sorduğu soruyu cevaplıyoruz.

SORU:

Merhaba ben endüstri meslek lisesi öğrencisiyim yazılım ve linux a merak saldım ilk linux başladım şimdi ise kdo yazmaya başlicam ama arkadşaım bana şimdi bu yazılımı bırakalım çalışalım üniversitede yazılım mühendisliğini tutturalım yoksa bişey öğrenemeyiz diyor ben yazılım mühendisliğin tutturmam çok zor matamatiğim çok kötü kod yazmayı öğrenmem için illada yazılım mühendisliğini tutturmam gereklimi yapay zekayada ilgim var arduino filanda öğrenmek istiyorum ama illada yazılım mühendisliği tutturmam gereklimi kod yazmak için yapay zeka için

CEVAP:

Yazılım Öğrenmek İçin Üniversite

Öncelikle belirteyim, arkadaşın üniversiteye gitmeniz gerektiği konusunda çok ama çok haklı. Tabi sadece üniversiteye gitmeniz gerektiği konusunda haklı. Çünkü yazılım öğrenmek için üniversiteye gitmek yada “yazılım sadece üniversiteye gidilerek öğrenilir” gibi bir zorunluluk yok.

Fakat bir çok makale ve soruya verdiğim cevapta olduğu gibi üniversite günümüz şartlarında bir seçenek değil mecburiyet. Adam gibi bir iş imkanına sahip olmanın yolu iyi bir eğitim hayatından geçiyor.

Yapay Zeka İçin Üniversite

Yapay Zeka İçin ÜniversiteYapay zeka konusunda kendinizi geliştirmek içinde en iyi adres üniversite. Yazılımı belki kitaplardan, eğitim videolarından, kurslardan yada internetteki kaynaklardan öğrenebilirsiniz fakat yapay zeka ile ilgili kayda değer, kaliteli bir kaynak yok. Bu nedenle yapay zeka konusunda kendinizi geliştirmek için en ideal yer üniversiteye gitmeniz olacak.

İlgi Duymak Yetmez

Buna benzer herhalde yüzden fazla soru gelmiştir; “Abi yazılımı öğrenmek ve bilgisayar mühendisliğine gitmek istiyorum ama matematiğim kötü olduğu için gidebileceğimi zannetmiyorum“. Fakat düşünülmeyen bir şey var, o da yazılımın ve bilgisayar mühendisliğindeki bir çok dersin bugün sevmediğiniz yada yapamadığınız matematik yada diğer konulardan daha zor olması. Yani davulun sesi uzaktan hoş gelir. Yazılımcı olmayı, bilgisayarda bir şeyler yapabilmek nedeniyle zevkli görebilirsiniz ama yapabilecek seviyeye ulaşana kadar matematikte çektiğiniz sıkıntılardan çok daha fazla sıkıntı çekmeniz ve çalışmanız gerekecektir.

Dolayısıyla sadece bilgisayarda çok fazla vakit geçirmeniz, bilgisayarı çok sevmeniz, bilgisayarda bir şeyler yapmak istemeniz, yazılım öğrenmek yada yazılımda bir şeyler yapabilmeniz için yeterli değildir. Bugün sevmediğiniz yada yapamadığınızı düşündüğünüz matematik veya diğer dersleri anlayabilmeniz için gerekli olan gayretten daha fazlasını yazılım öğrenmek için göstermeniz gerekecektir.

SONUÇ

Bu durumda yapmanız gereken şey dört elle derslere sarılmak. “Matematiğim kötü” diyorsun ama çalışman durumunda yapabileceğine inanıyorum. Zira matematik bilgisi her ne kadar yazılım için olmazsa olmaz bir durum olmasada yazılım yapabilme potansiyeline sahip olup olmadığını görmek adına bir göstergedir. Yani yazılımı yapabilecek biriysen, matematiği de yapabilirsin, matematiği yapabiliyorsan yazılımı da yapabilirsin. İhtiyaç duyulan şey çalışmak, inanmak ve azmetmek 😉

Ayrıca Kodcu Herif 'te yer alan aşağıdaki konulara da göz fırlatabilirsiniz =)

Bilinmeyen Bilişim Kitabı

2 comments

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir