Teknoloji Sitesi Kurmak İsteyenlere Tavsiyeler

Teknoloji Sitesi Kurmak İsteyenlere Tavsiyeler

Teknoloji sitesi kurmak isteyen bir kardeşimizin sorusunu cevaplıyoruz.

SORU:

Öncelikle seni çok seviyorum ve elimden geldiğince yazılarını okuyup kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Sorum teknoloji haber sitesi kurmak hakkında. Açtığım blogları genelde blogger ile açtım. Tahmin ettiğin gibi hiç biri tutmadı. Şimdi ise kendime ait alan adı ile bu projeye başlamak istiyorum ve geniş kitleye hitap etmek istiyorum.Reklam vs. yapmayı düşünüyorum. Senin önerdiğin bir hosting sağlayıcısı varmı ? Nereden başlamalıyım?Hangi yolu tercih etmeliyim? Şimdiden cevaplamasanda teşekkür ederim.

CEVAP:

Teşekkür ederim kardeşim, bende sizleri seviyorum =)

Teknoloji Sitesi Kurmak

Teknoloji sitesi kurmak isteyen kişilere verilebilecek en büyük ve yararlı tavsiye “teknoloji sitesi kurmayın” olur hiç şüphesiz. Bunun bir çok nedeni var. Önce Proje Hazırlama Öncesi Sorulması Gereken Sorular başlıklı makaleyi okumanızı tavsiye edeyim, ardından bu nedenleri de maddeler halinde listeleyeyim;

Teknoloji Sitesi KurmakÇok büyük rakipler var; Yapacağınız bir sitede yada projede çok büyük rakiplerin olması sizin için çok büyük dezavantajdır. Teknoloji sitesi gibi bir projenin önünde de çok ciddi rakipler var ve bunlar kısa sürede yada kolay yoldan aşılabilecek rakipler değiller.

Güncellik Şart; Her gün muhakkak bir teknolojik gelişme yaşanır ve bu teknolojik gelişmeleri takip etmeniz gereklidir. Günde en az 5-6 teknoloji haberi eklemeniz gerekiyor, ki bu ekleyeceğiniz haberlerin tamamen özgün olması gerektiğini de unutmayın. Kopyala/Yapıştır haberler ile hiç bir şey elde edemezsiniz.

Sağlam Ekip Gerek; Bir teknoloji sitesi ile her gün bir kişinin en az 5-6 özgün içerik girmesi çok ama çok zor. Bunun için ciddi bir ekip gerek, ki bu ekipte en az 3-4 kişi olmalı ve çok ciddi bir şekilde teknoloji sitesi için mesai harcamalı. Bunu da parasız yada özveri ile yapacak kişi neredeyse yok.

Fark Yaratmak Mecburi; Günümüzde bir sürü teknoloji sitesi var. Çoğu standart bir şekilde teknolojik gelişmeleri aktarıyorlar. Bu nedenle sıra dışı, ciddi fark yaratacak bir konsepte sahip olmak zorundasınız.

Çok Kral SEO Çalışması Yapılmalı; Bir sitenin en büyük ziyaretçi kaynağı arama motorlarıdır. Dolayısıyla siz herhangi bir teknolojik haber yayınladığınızda arama motorlarında ilk sayfada hatta ilk 3 sırada olmak zorundasınız. Aksi taktirde siteniz kayda değer ziyaretçi almaz.

Ciddi Reklam Harcaması; Çok kral SEO çalışması yapsanız bile (ki SEO çalışması siz yapacak olsanız da bir maliyeti vardır), bunun yanı sıra çok ciddi bir reklam harcamasına ihtiyacınız var.

Gelir Az; Tüm bunları yapmanız ve Türkiye’nin en iyi teknoloji sitelerinden biri olmanız durumunda çokta muazzam gelirler söz konusu olmayacaktır. Harcayacaklarınızın yanında elde ettiğiniz para çokta tatmin edici miktarlar olmayabilir. Bu nedenle ancak karşılıksız ve aşkla bu işi yapmanız gerekebilir, ki hayal kırıklığı yaşamayın.

Bunlar ilk aklıma gelenler. Daha saymak elbette mümkün. Fakat web sitesi kurmak konusunda “acaba nasıl bir web sitesi kursam” diye düşünenlerin çoğunun aklına teknoloji sitesi kurmak geliyor =)

Aslında çoğu kişinin teknoloji sitesi kurmak istemesinin arkasında mantıklı bir neden var. O da ilgilenmekten ve geliştirmekten zevk alınacak bir proje olması. Neticede web sitesi kurma düşüncesine sahip çoğu kişi aynı zamanda teknoloji ile ilgili kişilerdir. Dolayısıyla teknoloji sitesi kurarak onunla uğraşmaktan ve onu geliştirmekten zevk alır. Fakat ne kadar sevseniz de, bir süre sonra emeklerinizin kayda değer karşılık bulmaması durumunda o işi yapmaktan soğursunuz.

SONUÇ

Elbette karar sizin. Fakat teknoloji ile ilgilenen çok kişi olduğunu, kolay bir şekilde geniş kitlelere ulaşabileceğinizi ve bu işten kayda değer bir gelir elde edeceğinizi düşünmeyin. Bir teknoloji sitesi kurmak yada web sitesi kurma konusunda her zaman rakipleri göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Taktir edersiniz ki bir çok teknoloji sitesi ve internette iş yapan kişiler ile bağlantım var. Gösterdikleri özveri ve çaba hiçte basit değil. Hepsi bulundukları noktaya gelmek ve o noktada kalmak için çok ciddi emek veriyorlar. 😉

Ayrıca Kodcu Herif 'te yer alan aşağıdaki konulara da göz fırlatabilirsiniz =)

Bilinmeyen Bilişim Kitabı

4 comments

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir