Savunma ve C# Öğrenme Kaynakları Nerelerdir?

Savunma ve C# Öğrenmeye Nereden Başlamak Gerek

Bu konumuzda yapılan bir projenin güvenliğiyle ilgili bilgileri ve C# yazılım dili nerelerden öğrenilebileceğine dair soruyu cevaplıyoruz.

SORU:

İyi akşamlar,

Lise yıllarında tavan yapan sınıf için forum kurma vesaire işleri ile programlamaya ilgim başladı. Yine aynı dönemde ” xyz was here ” yazanlarla aynı döneme denk geldik. Sistemimi sitemi koruyacak hiçbir şey bilmiyor gibiydik. Özet geçiyorum.

1- En iyi savunma saldırmaktırdan mantıkla hacker saldırılandan korunmak için 0dan başlayıp en azından orta-üst seviye bir bilgiye ulaşabileceğim herhangi bir kaynak söyleyebilir misin ? kitap-video-makale hiç farketmez

2- bende C# ta birşeyler yapmaya çalışıyorum ufak windows formları gibisinden. bunun içinde bir kaynak söyleyebilir misin. (Kafamda ufak çapta bir sohbet programı yazmak var)

Teşekkürler.
İyi günler.

CEVAP:

Güvenlik ile İlgili Kaynaklar

Senin de dediğin gibi güvenlik konusunda en iyi savunma saldırmaktan geçer. Fakat saldırma eylemini gerçekleştirmekten değil nasıl saldırılabileceğini öğrenmekten geçer.

Bir ara bende bu işin eğitimini alayım dedim, bir kursa başvurdum fakat kurs için yeterli kişi sayısı toplanmayınca kurs başlamadı. Ben dahil 2 kişi başvurmuş ve en az 9 kişi daha gerekliymiş =)

Bunun üzerine ufak çapta araştırmalar yaptım hatta bir kaç yaptığım şeyde oldu fakat bunlar lamerlik seviyesindeydi. Sonra bu konular ile ilgili hapis haberleri okudukça uzak durmaya karar verdim. Son olarak görsel eğitim seti aldım ama 1 yıl olmasına rağmen kapağını açmadım =) Duruyor öyle bir köşede =)

Şu anda bir savunma için saldırıyı öğrenmenin en iyi kaynakları forum sitelerinde bulabilirsin. Çünkü forum sitelerinde çok ciddi yöntemler ve kaynaklar mevcut. İsim vermeyeyim, zaten gerekte yok, Google ‘dan arayarak kolaylıkla bulunabilir. Ayrıca öğrenmek istenilen yazılım dili ile ilgili güvenlik aramaları yaparak da ziyadesiyle kaynağa ulaşılabilir. C# Güvenlik konusunda da diğer dillerden çok daha iyidir.

Fakat bu işe meraklı olan herkesi uyarmak istiyorum, bir şeyler yapabilecek noktaya geliyorsunuz ve elinizde bir güç oluyor. Bu gücü kötüye sakın kullanmayın ve kendinizi yakmayın. Ahlaki, insani, milli, dini değerlerinizi korumak için kullanın, eyvallah fakat masum yada size milli,dini değerlerinize saygısızlık yapmayan birine zarar vermeyin. Bir çok web sitesi için ciddi emekler veriliyor. Hele bunu çıkarlarınız amacıyla kesinlikle kullanmayın.

C# ile İlgili Kaynaklar

C#Bir C# yazılımcısı olarak ben en çok görsel eğitim setinin faydasını gördüm diyebilirim. Tabi internetin de hakkını yememek lazım, çok fazla yararlandım kendisinden. Fakat bana göre C# konusunda en eski ve en çok kaynak CSharpNedir.Com ‘da. Oradan çok fayda gördüm.

Yapmak istediğin projeye saygı duyuyorum fakat bana kalırsa bitirdikten sonra kullanabileceğin yada başkalarının kullanacağı bir şey olmayacak ve çöpe gidecek. Ha amacın kullanmak yada kullanılması değil ise ve sadece öğrenmek için yapacaksan eyvallah. Aksi halde ciddi vakit kaybı. Çünkü günümüzde Facebook, WhatsApp, Twitter ve diğerleri nedeniyle Microsoft ‘a ve sohbet amaçlı en büyük bilgisayar programı olan Skype bile kullanılmıyor.

Dediğim gibi kendini geliştirmek için uğraş ama çokta bir şey bekleme bu projeden.

Sonuç

Kaynakların kralı Google ‘dır =) Çünkü yapmak yada öğrenmek istediğiniz bir şey kaynak olarak kullandığınız site, görsel eğitim seti yada kitapta olmayabilir. Olan yeri bulmak için Google’a girer ve öğrenmek istediğiniz şeyi Google sayesinde bulursunuz. O yüzden tek bir yere bağlı kalmayın.

Hep söylüyorum, kafanızda bir oluşturun. Ardından o ile ilgili kendinize sorular sorun. Mesela “textbox’a girdiğim metni nasıl veri tabanına yazarım?” gibi. Sonra kendinize sorduğunuz bu soruyu Google ‘a yazdığınızda sonuçlara ulaşacak şekle çevirin. Mesela “veri tabanına kayıt girme” gibi. Bu anlatımlara ulaştığınızda, anlatımlarda gördüğünüz ve bilmediğiniz şeyleri araştırın. Bu sayede “neleri öğrenmem gerek?” derdinden kurtulursunuz. 😉

Ayrıca Kodcu Herif 'te yer alan aşağıdaki konulara da göz fırlatabilirsiniz =)

Bilinmeyen Bilişim Kitabı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir