Eşit Ağırlıkta Okumak ve Yazılımcı Olmak

Eşit Ağırlıkta Okumak ve Yazılımcı Olmak

Eşit ağırlığı seçen ve yazılımcı olmak isteyen kardeşimizin sorularını cevaplıyoruz.

SORU:

Abi merhaba ben 11. sınıfa geçicem bu sene. bu hafta alan seçimi yaptık abi ben aslında mühendisliği istiyodum ama 2 sene boyunca matematikten sadece iki kere geçtim (ortalama değil sınav olarak ) neyse abi ben sayısal derslerde kendimden şüphe ederek iki gün boyunca düşündüm. en sonunda eşit ağırlık seçtim. şimdilik değiştirilebilir bi seim tabi. abi şimdi ben eşit ağırlık seçtim ama hangi bölüm okuyacağıma karar veremedim bu sefer. bugün yönetim bilişim sistemleri diye bi bölüm buldum. bilgisayar bilimleriyle işletmenin kesişimi olarak tanımlanıyo. abi ben senden eşit ağırlıkta iş olanakları bakımından iyi bölümlere bi değinmeni istiyorum bi kere. sonrasında abi ben eşit ağırlık bölümlerine giricem şimdi Allah izin verirse ama okurken de yazılım kurslarıyla ilgilenmek istiyorum . üniversite her şey değildir ama çok şeydir düşüncesini de benimsedim biraz. sence bi şeye yarar mı ? diye soruyorum. genel olarak abi senden yönetim bilişim sistemlerine, eşit ağırlıkta okunabilecek iyi bölümlere ve yazılım kurslarına değinmeni istiyorum. şimdiden teşekkürler reyiz

CEVAP:

Üniversite Eşit Ağırlık Bölümleri

Öncelikle üniversite eşit ağırlık bölümleri baya var. Bunlardan ile alakalı olan seninde bildiğin gibi yönetim bilişim sistemleri olduğu gibi işletme enformatiği bölümü de var.

Hem yönetim bilişim sistemleri bölümü hemde işletme enformatiği bölümü hakkında da ihtiyaç duyduğun cevaplar sitede mevcut: İşletme Enformatiği Bölümü ve Yönetim Bilişim Sistemleri Okuyup Yazılımcı Olmak .Bu konulardan faydalanabilirsin.

Eşit Ağırlıkta Okunabilecek Bölümler

Dediğim gibi, üniversite eşit ağırlık bölümleri çok. Aralarında iyi bölümler var. Gerçi bir sayısal bölüm kadar fazla olmasa da okunması durumunda iyi bir geleceğe sahip olunabilir.

Eşit ağırlık bölümleri arasında benim en çok dikkatimi çeken ve geçmişte hep aklımın bir köşesinde okumayı istediğim Psikoloji bölümü var. Fakat bu bölüm bana göre eşit ağırlık bölümünün yıldızı konumunda. Yani kazanması en zor bölümlerden biri ve çoğu eşit ağırlık okuyan kişinin hedefi. Eğer okuma imkanın varsa benim tavsiyem Psikoloji bölümü okumandır. İyi bir dost gibi 1 saat dinliyorlar, tavsiyeler veriyorlar sonra yüzlerce lira para alıyorlar.

Sırf bir dönem psikoloji okumak istediğim için, hiç bir sorunum olmamasına rağmen, merak edip 8 sene önce bir kere psikologa gitmiştim. 55 dakika oturdum. 40 dakika kendimi anlattım, 15 dakikada psikolog kendisini anlattı. Benim paramla benim yapmam gerekeni yaptı terbiyesiz, birde 5 dakika erken bitirdi. Neyse, netice olarak o zamanın parasıyla tam 150 TL aldı. Psikolojim sağlam gittim, 150 TL verdiğim için psikolojim bozuk olarak çıktım. Bide “hiç bir sorunun yok ama istersen başka seanslara gelebilirsin” dedi. Tabi ya, bende 1 saat için 150 TL alsam bir sonraki seansa değil yatıya çağırırdım. Sağlam psikolojimi iyice bozmaya kararlı… Gitmedim tabi ama aradan 8 sene geçmesine rağmen verdiğim o para hala içime dert olmuştur.

Burada psikologları gömmek, ekmeklerine taş koymak istemiyorum ama iyi kazanıyorlar. İsterseniz muayenehane açma yada bir hastanede kadrolu olarak çalışma imkanı var. Hem yazılımcılık yapmaya da benziyor. Biz yazılımcılara nasıl “benim bir bilgisayarım var, çalışmıyor, neden acaba?” tarzında saçma sapan sorular soruluyorsa, psikologlara da “kaynım son zamanlarda kabuslar görüyor, neden acaba?” tarzında saçma sapan sorular geliyordur. ALLAH ‘tan psikolog değilim yoksa bu tarz sorulara “götü açıkta kalmıştır” diye cevap verir, kariyerimi yakardım kesin… Hem bizim ülkemizde kafayı yeme imkanı daha rahat olduğundan müşteri sıkıntısı da çok çekilmeyecektir.

Psikoloji bölümünün yanı sıra benim tavsiye edebileceğim bölümler, Uluslararası Ticaret, Turizm İşletmeceliği ve Otelcilik, Sigortacılık, Hukuk, Bankacılık ve Finans bölümleri olabilir. Bu bölümler bana göre fena bölümler değil ama tercih elbette sizin.

SONUÇ

Biliyorum, direk sonuca geçtim ve kurslarından bahsetmedim. Yazılım Öğrenme, Kaynak ve Etkili Yollar konusunda hem yazılım öğrenme hemde yazılım öğrenme kaynaklarına dair bilgiler bulabilirsin. Arama yaparak çok daha fazla konuya ulaşmakta mümkün. O nedenle burada ekstradan cevaplamanın anlamı yok 😉

Yazılımcı olmak konusunda en büyük avantaj bir üniversiteye ihtiyaç duyulmaması. Yani bir hastaneye gidip, üniversite okumadan “ben psikologum ve iş başvurusu yapmaya geldim” diyemezsiniz. Fakat üniversite okumadan “ben yazılımcıyım” deme ve iş başvurusu yapma imkanı var. O yüzden yazılımı alternatif bir meslek olarak gören kardeşlerime tavsiyem, öncelikle ana mesleklere yönelsinler, ondan sonra yazılımı tercih etsinler. Çünkü yazılım “acaba yazılımcı olsam mı, olmasam mı…” diye düşünülmesi durumunda yapılabilecek bir meslek değil.

Ayrıca Kodcu Herif 'te yer alan aşağıdaki konulara da göz fırlatabilirsiniz =)

Bilinmeyen Bilişim Kitabı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir