ASP.Net Sürümleri ve Veri Tabanı

ASP.Net Sürümleri ve Veri Tabanı

Bu konumuzda ASP.Net Öğrenmek isteyen bir kardeşimizin sorusuna cevap veriyoruz.

SORU:

Bir web tasarım 11.sınıf öğrencisi olarak HTML ve CSS in ardından dinamik site işlemini çokca merak etmekteyim ve sizin Php mi Asp mi konunuz da yazdıklarınızı okudum ve Asp yi seçmeye karar verdim fakat Asp den 1 kelime anlamıyorum yani daha hiç başlamadım Kodlab diye bir firma var oradan kitap sipariş vericektim baktık Asp.net MVC5 diye Asp nin çeşitleri var şunlar olsun;
Asp
Asp.net
Asp.net MVC 5-4-3… bunlar kafa karıştırıcı siz ne önerirsiniz?

Asp ye ilişkilendirilebilir bir hızlı ve kolay Veritabanı öğrenmek istiyorum Okulda Acces öğretiyorlar çok tırt bir şey.
Teşekkürler Kodcu Herif

CEVAP:

Kafanın karışması normal =) ASP’yi kafandan bir kere çıkar. Çünkü ASP eski bir yazılım dili. Microsoft ASP’ye .Net Framework kütüphanesini getirerek çağ atlattı ve şu anda ASP.Net olarak geliştiriliyor.

ASP.Net MVC Nedir?

ASP.Net MVC Nedir?ASP.Net MVC Nedir? diye merak edecek olursan, Model, View ve Controller, Türkçe karşılığı model (tanım), görünüm ve kontrollerdir. Kısacası iskelet bir yapıdır.

Model, genel olarak bir veri tabanını temsil eder. View, bilginin görselliğidir. Conroller ise model üzerinde gerçekleşen kontrolleri temsil eder.

Biraz kafa karıştırıcı gelebilir, o nedenle şimdiden MVC’ye kafa yorma.

ASP.Net İçin Veri tabanı

Microsoft tarafından geliştirilen ASP.Net için en ideal Veri tabanı yine Microsoft tarafından geliştirilen MS Sql ‘dir. Zaten ASP.Net ‘i en iyi Visual Studio programıyla geliştirebilirsin. Visual Studio programı da en senkronize MS Sql ile çalışır. Kısacası ASP.Net için başka veritabanlarını kullanmak mümkün fakat en ideali MS Sql ‘dir.

SONUÇ

Senin yapman gereken öncelikle ASP.Net ‘tin temelinden başlamak. Orada String, Int, For, diziler gibi sayılabilecek ve öğrenilmesi gereken bir çok şeyi ASP.Net ‘in temel konularında öğrenebilirsin. Ardından ASP.Net ‘te kendini yeterli seviyede geliştirdiğine inanıyorsan MVC versiyonlarına geçiş yap.

Ayrıca Kodcu Herif 'te yer alan aşağıdaki konulara da göz fırlatabilirsiniz =)

Bilinmeyen Bilişim Kitabı

1 comment

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir