Bilgisayar Mühendisliğinde Yazılım

Bilgisayar Mühendisliğinde Yazılım

Bilgisayar Mühendisliği bölümünde yazılım öğrenme ile ilgili soru soran kardeşimizin sorusunu cevaplıyoruz.

SORU:

Merhaba abicim . ben bilgisayar mühendisliği birinci sınıf öğrencisiyim . meslek tanımlamasında siz sürekli koordinatör olarak rol alacaksınız diyor hocalar . fakat ben işin içinde yazılımın büyük bi payı olduğunu düşünüp hocalarıma söyledim. Hocalar sadece yeterli bilgi edin o kadarı kâfi dediler . doğrumu yanlış mı bir türlü kafama yatmadı . sence hangi yoldan gitmeliyim

CEVAP:

Evet doğru. Zaten koskoca hoca “yalan söylüyor” demek olmaz =) Üniversite Yazılım Bölümleri konusunda da belirttiğimiz gibi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde yazılım bir araç olarak kullanılıyor, amaç olarak değil. Donanım ağırlıklı bir bölümdür Bilgisayar Mühendisliği. Siz orada donanımlara yazılım vesilesi ile görevler verirsiniz. Bu nedenle o görevi verebilecek kadar yazılım öğrenirsiniz.

Bu yazılım dilleri yüksek ihtimalle C, C++, Java, C# yazılım dillerinden 1-2’si olur.  Tabi bunun yanında seçme dersler mevcut olabilir. PHP, My SQL, Javascript gibi dersler almakta mümkün.

SONUÇ

Bilgisayar MühendisliğiMühendis, yine hocanın dediği gibi koordinatörlük yapar. Yani teknikerlere ne yapması, nasıl yapması, ne yapmaması gerektiği gibi konularda bilgiler ve görevler verir. En basitinden bir Elektrik Mühendisi gidipte kablo döşemez. Kablo ölçümlerini, amperini, direncini, sigorta gereksinimlerini falan filan gibi konularda gerekli hesaplamaları yapar. Sonra teknikere gelir “şu çapta, şu kadar uzunlukta kabloyu, şuraya, şöyle döşeyeceksin” der. Kısacası koordinatörlük yapar.

Ha yazılımcılık yapan Bilgisayar Mühendisleri var. Fakat onlar bir yazılımcı olarak çalışabilmesi okulda öğrendiklerini değil, kendi kendilerini geliştirmiş arkadaşlar. Çünkü sadece Bilgisayar Mühendisliği bölümünde verilen yazılım bilgisiyle yazılımcı olmak zor.

Ayrıca Kodcu Herif 'te yer alan aşağıdaki konulara da göz fırlatabilirsiniz =)

Bilinmeyen Bilişim Kitabı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir