2015 Temmuz Ayının Mutlaka Bakılması Gereken 10 Konusu

2015 Temmuz Ayında Mutlaka Bakılması Gereken 10 Konu

Her ayın bitiminin ardından, geride bıraktığımız aya dair en çok bakılası 10 konuyu derlemeye devam ediyoruz.

Sıcak ve yorucu bir temmuz ayını geride bıraktık ve elimizden geldiğince bu zamana kadar olduğu gibi kaliteli paylaşımlar yapmaya çalıştık. 2015 Temmuz ayında da birbirinden yararlı konular paylaştık ve gelişmeler yaşadık.

37 konu yayınladığımız 2015 Temmuz ayında paylaştığımız konular arasında yine seçim yapmakta zorlandık. Şimdi bu 10 konuya tarihsel sırasına göre göz fırlatalım;

1.) Firmaların 6 Meşhur İşe Alım Kriteri ve Nedenleri

Firmaların 6 Meşhur İşe Alım Kriteri ve Nedenleri

İş ilanlarında sıkça karşılaştığımız kriterlere dair makalemiz. Bu makale ile iş arayanların, firmaların iş ilanlarında belirttiği 6 meşhur kriter ve bu kriterlerin nedenlerine değindik.

2.) Web Sitesi Kurmak ve Sponsor Bulmak

Web Sitesi Kurmak ve Sponsor Bulmak

Bir çok kişinin ortak derdi bir web sitesi yaparak para kazanmak. Bu durum ile alakalı olarak gelen soruya, web sitesine sponsor bulmak ve para kazanmak için nelerin gerektiğine, nelere dikkat edilmesi gerektiğine dair cevaplar vermeye çalıştık.

3.) Bilişim Sektöründe İş Bulma İmkanı

Bilişim Sektöründe İş Bulma İmkanı

Giderek büyüyen ve gelişen bir çok kişininde iş bulma açısından gözünü diktiği bir alan. Gelen bir soru üzerine bilişim sektöründeki iş verenlerin rahatlığı, işe alım yaşı ve diğer sorulara cevaplar vermeye çalıştık.

4.) İş Planı Oluşturmanın 6 Yolu

İş Planı Oluşturmanın 6 Yolu

Bir işi yapmak, zamanında bitirmek herkesin ortak derdidir. Bunun için ilk yapılması gereken şeyin başında iş planı gelmektedir. Bu makalemiz vesilesi ile işleri zamanında ve etkili bir şekilde yapmak için iş planı oluşturmaya dair 6 önemli unsura değindik.

5.) İzinsiz SMS, Mail, Arama Şikayet Yeri

İzinsiz Mesaj, Mail, Arama Şikayet Yeri

1 Mayıs 2015 itibari ile çıkan yasa vesilesi ile artık şirketler izin almadan kişilere izinsiz sms, E-Posta gönderemeyecek ve arama yapamayacak. Fakat bazı kendini uyanık sananlar bu yasayı sallamıyor ve izinsiz sms, E-Posta gönderimine devam edip, arama yapıyor. Kişilerde yasal haklarını kullanıp bu kişileri nereye şikayet edeceğini bilmiyor. Bu nedenle ayrıntılı bir anlatım hazırlayarak kişilerin yasayı ihlal eden firmaları nereye şikayet edeceklerini anlattık.

6.) Çalışmanın Dışında Yapılması Gereken 8 Unsur

Çalışmanın Dışında Yapılması Gereken 8 Unsur

Her çalış, hep koştur, hep uğraş, nereye kadar… Hepimiz insanız ve çalışmanın dışında yapmamız gereken şeylerde var. Hatta bazen etkili çalışabilmek için çalışmanın dışında yapmamız gerekenler var. Bu nedenle çalışmanın dışında yapmamız gereken 8 unsura değindik.

7.) Yazılım Yapmak İçin Uygun Bilgisayar

Yazılım Yapmak İçin Uygun Bilgisayar

yapmak bir bilgisayar vesilesi ile olduğu için bilgisayarın donanımsal özellikleri de az çok önemlidir. Bu nedenle gelen sorular üzerine yazılım geliştirmek için standart bir bilgisayarda olması gereken donanımsal özelliklere naçizane bir şekilde değindik.

8.) Girişimcilik Destek Programları ile Proje Yapmak

Girişimcilik Destek Programları ile Proje Yapmak

Bir çok kişinin bir projesi ve fikri var. Fakat çoğu zaman maddi imkansızlıklar bu ve projeyi hayata geçirmeyi zorlaştırıyor. Bu nedenle can simidi görevi görüyor. Peki girişimcilik destek programları neden sizin fikrinize ve girişiminize para veriyor? Destek alınabilmesi için gerekenler nelerdir? gibi sorulara cevaplar vermeye çalıştık.

9.) Melek Yatırımcılar ile Girişime Destek Almak

Melek Yatırımcılar ile Girişime Destek Almak

Girişimcilik destek programlarına alternatif olarak ile projeyi büyütme ve geliştirme imkanı var. Peki melek yatırımcılar gerçekten melek mi? Hiç çıkarları yok mu? Peki kendilerine neden melek deniliyor? modelleri nelerdir? Kendilerinden nasıl destek alınır? gibi sorulara cevaplar bulmaya çalıştık.

10.) Grafiker Tasarım ile Para Kazanmak

Grafiker Tasarım ile Para Kazanmak

Grafik tasarımda, gibi bilişim dünyasının önemli kariyer alternatiflerinden. Gelen bir soru üzerine Freelance grafik tasarım, Freelance işte para alımı, Grafik tasarım fiyatları ve meselelerine ışık tutmaya çalıştık.

BONUS: Kodcu Herif Videolu Anlatımla Web Sitelerini İnceliyor

Kodcu Herif Videolu Anlatımla Web Sitelerini İnceliyor

Bu ay ki bonusumuz ve Kodcu Herif olarak önemli gelişmemiz; Kodcu Herif videolu olarak web sitesi inceliyor ve tanıtıyor. Herkesin telefon, tablet, oyun ve benzeri unsurları tanıttığı internet video piyasasında, bizde uzun yıllardır kendimizi geliştirdiğimiz, bilgi sahibi olduğumuz alan olan web sitesi inceleme ve tanıtım olayına başlıyoruz. Buna dair ayrıntılı bilgiler konumuzda.

Yorucu bir ayı daha geride bıraktık. Sıcaklar, kişisel işlerin yoğunluğu ve diğer unsurlara rağmen Kodcu Herif ‘te birbirinden değerli ve önemli konulara dair bilgiler vermeye çalıştık. Ağustos ayında da aynı şekilde birbirinden değerli ve yararlı konulara devam ediyoruz 😉

Ayrıca Kodcu Herif 'te yer alan aşağıdaki konulara da göz fırlatabilirsiniz =)

Bilinmeyen Bilişim Kitabı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir