Yazılım mı Yoksa Ders mi Çalışmak Gerekli?

Yazılım mı Yoksa Ders mi Çalışmak Gerekli?

Yazılım mı yoksa ders mi çalışması gerektiğini soran kardeşimizin sorusunu cevaplıyoruz.

SORU:

Selam hocam, 16 yaşındayım. Lise 2 Teknolojileri bölümünde okuyorum. 8. Sınıfta girdiğim TEOG sınavından 500 üzerinden 275 civarı bir not almıştım.

Küçükken web yazılıma ilgi duydum ve öğrenmeye başladım. Şuan HTML (İyi derecede) , CSS (İyi Derecede) , PHP (Orta derecede) , Ve Jquery (Temel derecede) biliyorum. Ayrıca bu sene de C# öğreniyoruz. Ortalama bir meslek lisesinde okuyorum , Bilişim bölümüne öğrendiğim yazılım dilleri sayesinde alındım. Her gün dillerde ilerleme kaydediyorum, ayrıca bir yandan da İngilizcemi geliştiriyorum. Hedefim Bilgisayar Mühendisliği , Sizce Yazılım dillerini öğrenmeye mi daha çok yükleneyim yoksa derslere mi? (Ortalamam 67)

Cevaplarsanız sevinirim..

CEVAP:

Yazılım mı Yoksa Ders mi?

Yazılım mı Yoksa Ders mi?KodcuHerif.Com ‘u aktif olarak takip eden kardeşlerimizin çoğu bu sorunun cevabını biliyor =) Çünkü benzeri bir çok soruda cevap olarak buna değiniyorum.

Her daim derslerin ön planda tutulması gerektiğini söylüyorum. Bunun nedeni olarak da, hem üniversiteye girerken hemde bir şirkette çalışmak için başvurduğunuzda öncelikli olarak notunuza bakacaklar. Yazılımı çok iyi bilmeniz size diploma notunuz kadar fayda sağlamayabilir. Elbette diploması iyi olmayan fakat yazılımda çok iyi olan kişiler, güzel iş şartlarına sahip olabilir. Fakat şirketlere yaparken “şu yazılım dilini biliyorum, bu yazılım dilini biliyorum” tarzında bildiklerinizi anlatan bölümü notunuza baktıktan sonra dikkate alırlar. Çünkü diploma notunuzu kafanızdan sallayamazsınız ama bildiğiniz yazılım dillerine dair çok rahat atıp tutabilirsiniz.

Hatta bir çok şirket bu diploma notlarını o kadar önemser ki, çalıştığım büyük bir şirket, kendi bünyesinde çalışacak olan elemanlar için alt notu sınırını 3.00 yapmıştı. Bunun akabinde hali hazırda şirkette çalışan bir kişinin notu 2.90 olduğu için kendisini işten çıkarmıştı. Bununla alakalı olarak bu makalenin okunması faydalı olacaktır; Firmaların 6 Meşhur İşe Alım Kriteri ve Nedenleri

SONUÇ

Elbette “yazılım öğrenmeyin, sadece ders çalışın” da demiyoruz. Fakat önceliğinizi derslerden yüksek not almaya, derslerden kalan vaktinizi de yazılımda kendinizi geliştirmeye ayırın. Oyun oynamaktan, dizi/film izlemekten, arkadaşlarla sosyal medyada ya da dışarıda takılmaktan zevk aldığınız kadar yazılımda kendinizi geliştirmekten zevk alın 😉

Ayrıca Kodcu Herif 'te yer alan aşağıdaki konulara da göz fırlatabilirsiniz =)

Bilinmeyen Bilişim Kitabı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir