Web Programcılığı Dalından Hangi Bölüme Gitmeli?

Web Programcılığı Dalından Hangi Bölüme Gitmeli?

Lisede Bilişim Teknolojileri Alanı Web Programcılığı Dalı okuyup üniversitede hangi bölüme gitmesi gerektiğini soran kardeşimizin sorusunu cevaplıyoruz.

SORU:

Öncelikle merhabalar Kodcu Herif ve Ailesi 🙂
Ben Bilişim Teknolojileri Alanı Web Programcılığı Dalı 12. sınıf öğrencisiyim.Bilgisayarla çok haşır neşirim ve Alan derslerimde oldukça başarılıyım fakat kültür derslerinde çokta başarılı olduğum söylenemez, sormak istediğim soru şu;
Üniversite de Alanımla İlgili 2 Senelik veya 4 senelik olarak hangi bölümü tercih etmeliyim ? Tavsiye edeceğiniz bölümün/bölümlerin artısı ve ya eksilerini de eklerseniz sevinirim

Saygılar Sevgiler 🙂

CEVAP:

2 Senelik mi 4 Senelik mi?

web programcılığıÖncelikle bu 2 senelik mi yoksa 4 senelik mi meselesi bir tercih değildir. Elbette ki 4 seneliğe gitmeye çalışacaksınız ve 4 seneliğe gidememeniz durumunda mecburen 2 senelik üniversiteye gitmeniz icap edecek. Fakat her zaman hedefiniz 4 senelik üniversite olmalı. 2 senelik üniversiteye gitmeniz gerekse dahi orada çok çalışarak, dikey geçiş sınavı ile 4 senelik üniversiteye geçmeye çalışmanız gerekmektedir.

2 senelik üniversite olarak da en ideali bu şartlarda Bilgisayar Programcılığı bölümüdür. Çünkü web programcılığı kodlama üzerine bir bölüm ve 2 senelikler arasında bu bölüme en uygun bölüm budur.

Ayrıca bu konuyu incelemenizde de fayda var: 2 mi Yoksa 4 Senelik mi Üniversiteye Gidilmeli?

4 Senelik Üniversite

4 senelik üniversite olarak da aynı şey geçerli yani yazılım üzerine bir bölüme gitmek gereklidir. Bunun içinde Yazılım Mühendisliği bölümü en ideali. Yazılım Mühendisliği bölümüne gitmenizin artıları sürekli yazılım ile haşır neşir olup hem bu zamana kadar edindiğiniz bilgilerin üniversitede yararını görürsünüz hemde yazılım ve web üzerine bir iş bulma imkanınızı arttırmış olursunuz.

Eksileri ise Yazılım Mühendisliği son 1-2 yılda baya yükselişe geçti fakat buna karşılık devlet üniversitesi sayısı bir elin parmak sayısını geçmiyor. Yani talep çok arz az. Bu nedenle girmesi zor olacaktır. Diğer bir alternatif olarak özel üniversiteler var. Onlarda bilindiği üzere sağlam para gerektiriyor.

SONUÇ

Web Programcılığı güzel bir bölüm fakat hazır scriptler ve kolay web sitesi geliştirme programları ile önüne gelen “Web Yazılımcısıyım” dediği için piyasa şartları kötü. Üstelik web tasarım ve yazılım şirketlerinin, şirkette çalışacak eleman değil de şirketi devredecek veliaht arıyorlarmış gibi verdikleri ilanlar insanın psikolojisini bozuyor. Bu nedenle web programlama öğrenmenin yanı sıra mobilde de kendinizi geliştirmeniz icap edecek.

Ayrıca Kodcu Herif 'te yer alan aşağıdaki konulara da göz fırlatabilirsiniz =)

Bilinmeyen Bilişim Kitabı

3 comments

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir