Grafikerlik mi Yoksa Yazılımcılık mı?

Grafikerlik mi Yoksa Yazılımcılık mı?

mi yoksa Yazılımcılık mı ikileminde kalan kardeşimizin sorusunu cevaplıyoruz.

SORU:

abi Hem grafikerlige ilgim çok hem yazılıma sürekli ikisin arasında gidip geliyorum bi türlü secemedim bi yol göstersen bana
ayrıca grafikerlik dedigim logo tasarım falan deil banner tasarımları intro animasyon gibi

CEVAP:

Aslında bu soruya benzer sorular geldi. Örnek: Web Tasarım mı Yoksa Yazılım mı Para Kazandırır? Bir kaç konu daha var ama onlarda da ucundan dokunmuşuz. Dolayısıyla cevabım biraz o konulara benzeyecek.

Grafikerlik ve Yazılımcılık Farkı

Grafikerlikİkisi de birbirinden tamamen farklı, bir o kadarda alakalı. Ben bu anlamda birini kadına diğerini erkeğe benzetirim. Nasıl erkek ile kadın birbirinden tamamen farklı ise ve aynı oranda birbiri olmadan yapamazsa, grafikerlik ile yazılımcılık da öyledir.

Bu nedenle iyi bir azda olsa grafik tasarım bilgisine ihtiyaç duyar. İyi bir grafiker de belki kod yazmayacak olsa bile en azından fikir sahibi olmasında fayda vardır. Fakat ikisinde de uzman olmak çok düşük bir ihtimaldir. Burada uzmandan kastım, ikisinde de bir şeyler yapabiliyor olmak değil, onu belirteyim. Uzmandan kasıt ikisinde de piyasa standartlarının üstünde işler yapmaktır.

Seçim Yapmak

İlk defa bu konuda söyliyeceğim sanırım … Ben ilk okul yıllarımdan, lise sona kadar çok başarılı portreler yapardım. Daha ilk okulda yaptığım resimler okul panolarına asılırdı. Ortaokulda işine önem veren resim hocası okulun resimde yetenekli öğrencilerini bir araya topladı ve bir atölye kurdu. Koskoca okulda 7 yetenekli öğrenci çıktı, biri bendim. Yaptığım resimler bu sefer sergilere asıldı. Kafama edeyim o zamanki aklımla o resimleri geri almak aklıma gelmedi … Lisede resim dersi yoktu bir süre amatör olarak takıldım. Daha sonra lise sonda yazılım ile ilgilenmeye başladım. Şimdi ise 30 yaşındayım ve 14-15 yaşında yaptığım resimleri asla yapamam.

Bunları neden anlattığımı merak edecek olursanız, cevabı şu: İkisi bir arada olmuyor. Yani ikisi de ilgi istiyor fakat sadece bir tanesine gereken ilgiyi gösterebiliyorsunuz. Soru da zaten ikisinden birisini seçmek yani o konuda sıkıntı yok.

Hangisini seçmeniz gerektiği konusunu da zaten ne ben ne bir başkası hatta kendiniz dahi tam anlamıyla belirleyemezsiniz. Hangisine yeteneğiniz varsa, hangisi ile uğraşmaktan daha zevk alıyorsanız onu seçersiniz.

İkisi de uzaktan bakıldığında cezbedici gelebilir fakat ikisi de kolay değildir. Dolayısıyla bu tarz kararsızlık durumlarında ikisinde de bir şeyler yapmaya çalışın. Hangisi size daha zevkli, kolay geliyorsa ve hangisinde daha iyi işler çıkarabiliyorsanız onu seçin.

SONUÇ

Netice olarak yapacağınız tercihler tamamen sizin yeteneklerinize ve aldığınız zevklere bağlıdır. Ben hayatım boyunca “memur olup ayda 4 bin kazanmaktansa, olup 2 bin kazanmayı tercih ederim” kafasında yaşadım ve hareket ettim. Bu tercih belki doğrudur, belki yanlıştır, belki bu tercihim nedeniyle sıkıntılar çektim ve çekmeye devam ediyorum fakat asla aldığım bu karardan pişman olmadım. Aynı şekilde grafiker olmak isteseydim de aynı şeyleri düşünmeye devam ederdim.

O yüzden sizde, seçeceğiniz yolun gelecekte sizi sıkıntılara sokma ihtimalini göz önünde bulundurmanız durumunda asla pişman olmayacağınıza inanıyorsanız o yoldan yürüyün 😉

Ayrıca Kodcu Herif 'te yer alan aşağıdaki konulara da göz fırlatabilirsiniz =)

Bilinmeyen Bilişim Kitabı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir