2015 Yılının En Okunası 10 Soru & Cevabı

2015 Yılının En Okunası 10 Soru & Cevabı

Geride bıraktığımız 2015 yılında yine birbirinden güzel sorular geldi ve bu sorulara elimizden geldiğince ışık tutmaya çalıştık. Konu açabileceğimiz nitelikte olup, konu açarak 200 ‘den fazla soruyu cevapladık. Fakat hesaplarımızdan gelen ve konu açarak cevaplanmayacak nitelikteki soruları düşünecek olursak 1.000 civarı soru geldi ve bunların büyük çoğunluğuna yanıt verdik.

Kodcu Herif olarak sadece yazılıma dair değil, eğitim, iş hayatı ve bilişime dair bir çok konuyu sorulan sorular vesilesi ile ele aldık. 2015 Yılının En Okunası 10 Makalesi konusunda da belirttiğimiz üzere 50 civarı makale arasından seçim yapmak ne kadar zor olduysa, 200 ‘den fazla cevapladığımız soru arasından seçim yapmak çok daha zor olacak. Elbette her gelen ve cevapladığımız sorunun bizim için ayrı bir yeri ve değeri var fakat biz yinede seçim yapmaya çalışalım…

1) Hayal Kurmak ve İş Kurmak

Hayal Kurmak ve İş Kurmak

Hayal ve iş kurmaya dair gelen soruda, ile ilgili konulara ve iş kurmaya dair dikkat edilmesi gereken unsurlara değindik.

2) Web Sitesi Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Web Sitesi Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Web sitesinin fiyatlarının neye göre belirlendiğine dair gelen soru da, web sitesi yapan firma ile freelance olarak web sitesi yapan kişinin verdiği fiyatların arasındaki farkı ve bu farkın nedenine değindik.

3) Web Sitesi Nasıl Yapılır?

Web Sitesi Nasıl Yapılır?

Bir çok kişinin merak ettiği bir konu olan bir web sitesinin nasıl yapılacağına dair gelen soruyu cevapladık.

4) Bilgisayar Programcılığını Bırakmayı Düşünmek

Bilgisayar Programcılığını Bırakmayı Düşünmek

Soru her ne kadar bilgisayar programcılığını bırakmayı düşünmek olsa dahi okulu bırakmayı düşünen herkese hitap ediyor. Dolayısıyla okuduğu okulu bırakmayı düşünen herkesin yaşayacakları sorunlara ışık tutan bir konu.

5) Matematiği Sevmek İçin Tavsiyeler

Matematiği Sevmek İçin Tavsiyeler

Bir çok kişinin sevmediği, korktuğu ve bu nedenle başarısız olduğu matematiğe dair gelen soruyu farklı bir şekilde ele aldık. Matematiği sevmeyen ve matematikte başarılı olamayan herkesin okuması gereken bir konu.

6) Bayandan Yazılımcı Olur mu?

Bayandan Yazılımcı Olur mu?

Ülkemizde oranının azlığına ve bunun nedenlerine göz fırlattığımız bir konu.

7) Yazılım Öğrenmek İçin Gaza Gelmek

Yazılım Öğrenmek İçin Gaza Gelmek

Bu konuda yazılım öğrenmek için gaza gelmeye, yazılım öğrenmeye başlamak için tavsiyemize ve yazılımdan para kazanmaya dair unsurlara değindik.

8) Sosyal Medya Sitesi Kurmak

Sosyal Medya Sitesi Kurmak

Günümüz internet dünyasının önemli bir alanı olan sosyal medya, gerek sahiplerine kazandırdığı paralar ile gerekse ulaştığı geniş kitleler nedeniyle ilgi çekiyor. Peki sitesi kurmak ve bundan para kazanmak bu kadar kolay mı bu meseleye göz fırlattık.

9) Hedefi Yüksek Olanlar Nasıl Bir Yol İzlemeli?

Hedefi Yüksek Olanlar Nasıl Bir Yol İzlemeli?

Herkesin bir hayali var ve elbette bu hayaller küçük değil. Peki büyük hayalleri gerçekleştirmek kolay mıdır ya da bunları gerçekleştirmek için önümüzdeki engeller sadece kişisel engellerimiz midir, bu meseleye göz fırlattık.

10) Yazılım Mesleğine Veda Etmeli miyim?

Yazılım Mesleğine Veda Etmeli miyim?

Sadece 2015 yılında değil, KodcuHerif.Com ‘a gelmiş en güzel sorulardan biri. Yazılım mesleğinde çeşitli sıkıntılar yaşamış kardeşimizin, sorunlarını anlattığı konu. Bu nedenle cevaptan önce sorunun mutlaka okunması tavsiye edilmektedir.

SONUÇ

200 ‘den fazla soru arasından seçim yapmak gerçekten çok zor oldu. Listeye almak istediğimiz çok fazla soru & cevap konusu var. Fakat 10 konu ile sınırlandırmak durumunda kaldık. Yinede siz soru cevapların hepsine buradan ulaşabilirsiniz; http://www.kodcuherif.com/Kategori/soru-cevap

Birbirinden güzel sorular ve cevaplarla 2015 ‘i geride bıraktık. 2016 yılında da birbirinden güzel soruların geleceğine eminiz ve biz yine aynı güzellikte cevaplar vermeye devam edeceğiz.

Ayrıca Kodcu Herif 'te yer alan aşağıdaki konulara da göz fırlatabilirsiniz =)

Bilinmeyen Bilişim Kitabı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir