C++ ile Neler Yapılır? (Yazılım Bildiğini Zennetmek)

C++ ile Neler Yapılır? (Yazılım Bildiğini Zennetmek)

Uzun zamandır C++ öğrenen ve C++ ‘ın çoğunu öğrendiğini söyleyen bir kardeşimizin C++ ile neler yapabileceğine dair sorusunu cevaplıyoruz.

SORU:

Merhaba Kodcu Herif,

Uzun zamandır c++ öğreniyorum . Çoğunlunu kavramış haldeyim. Peki ben c++ ile ne yapabilirim? Yazdığım programları sadece Mdos da görebiliyorum.

CEVAP:

İşte! Bu zamana kadar sorulara verdiğim cevaplarda, yer yer makalelerimde bahsettiğim bir durum. Cevap tek kelime ile verilebilir ve konu açmayı gerektirmiyor. Fakat sırf sürekli dile getirdiğim bir durum olduğu için konu açmaya gerek duydum.

C++Burada soru soran kardeşimizi rencide etmek değil niyetim. Zaten bütün sorularda olduğu gibi bu soruda da, soruyu soran kişinin kimliğini vermiyoruz. Tek amaç yazılım bildiğini zanneden bu gibi kardeşlerimizin aslında yanlış düşüncede olduklarını göstermek.

Şimdi soruda deniliyor ki, “uzun zamandır C++ öğreniyorum. Çoğunluğunu kavramış durumdayım. Peki C++ ile ne yapabilirim?“.

Bir kere bir  hakkında “uzun zamandır öğreniyorum” diyebilmeniz için en az 3-4 yıl yazılım öğreniyor olmanız gerek. Hele ki “çoğunluğunu öğrendim” diyebilmeniz için de o yazılım dilinde uzman olduğunuz anlamına gelir, ki bu aralıksız olarak yıllarınızı bu işe adamanız durumda olması muhtemel bir şeydir.

Tüm bunların neticesinde, hem uzun zamandır öğreniyorum hemde çoğunluğunu kavramış haldeyim diyorsanız, o yazılım dilinde sorulacak en son soru, o yazılım dili ile ne yapabileceğinizdir. Eğer o yazılım dili ile neler yapabileceğinizi bilmiyorsanız, siz aslında o yazılım dili ile ilgili hiç bir şey bilmiyorsunuz demektir.

Yazdığım programları sadece MS Dos da görebiliyorum” denmiş fakat MS Dos ‘da görülen şey program değil fonksiyonel işlemlerdir. Yüksek ihtimal çarpma, bölme, bir kelimenin ilk yada son harfini alma gibi en temel ve basit işlemler yapılıyordur.

SONUÇ

Sorunun cevabı ise; C++ bir programlama dilidir. Bilgisayar programları, oyunlar yapmak yada elektronik cihazlara görevler vermek için kullanılabilir.

Her zaman dediğim gibi, asla bir yazılım dilinin geneli hakkında “biliyorum, uzmanım” ve benzeri şeyler söylemeyin gençler. 2 kod bilmek, bir iki fonksiyonel işlem yapmak asla ama asla sizin o yazılım dilini bildiğinizi göstermez. Bu düşünce yapısı aynı zamanda sizin o yazılım dilinde gelişmenize engel olur.

Ayrıca Kodcu Herif 'te yer alan aşağıdaki konulara da göz fırlatabilirsiniz =)

Bilinmeyen Bilişim Kitabı

5 comments

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir