Sorular ve Cevaplar Hakkında

Sorular ve Cevaplar Hakkında

Merhaba Gençler,

Kodcu Herif ‘i çok değil, 3 ay önce hayata geçirdim. Buradaki amacım başta kodlama, internet, ile ilgili 10 yılı aşan bilgi, birikim ve tecrübemi aktarmanın yanı sıra başta olmak üzere bir çok kodlama dilinde anlatım hazırlamaktı. Kodcu Herif ‘i hayata geçirdikten kısa bir süre sonra tesadüf eseri, bir çok kardeşiminde beni tanımasına vesile olan WebTekno ‘da yazarlığa başladım. Beklediğimden büyük bir ilgi ve destek gördüm. Bu ilgi ve destek vesilesi ile daha fazla kişiye yardımcı olmak adına elimden geleni her zaman yaptım.

Kişisel bilgi ve deneyimlerime güvenerek benden yardım isteyen onlarca kardeşimizin her birinin sorularını elimden geldiğince cevapladım ve her birine ciddi zamanlar ayırdım. Bazen sabah 6 buçukta kalkıp işe gidecek biri olarak gece yarısı saat 2-3’lerde benimle iletişime geçen bu zamana kadar yüz civarı kardeşimin sorularını cevaplamakla meşgul oldum. Belki de bu zamana kadar yüzlerce soru cevaplamışımdır. Bununla ilgili çok güzel geri dönüşler, çok olumlu, saygılı, mutlu eden, ayırdığım vakit için minnettarlığını dile getiren kardeşlerim olduğu gibi iyi niyeti, özveriyi suistimal eden, sanki kendisinin maaşlı elemanıymışım, ona vakit ayırmak, sorularını cevaplamak zorundaymışım gibi saygıda ve üslupta kusur eden arkadaşlarda oldu.

Bu özel mesajlaşmalar genel anlamda çok güzel olsa da 30 yaşına gelmiş, evli, büyük bir şirketin AR-GE departmanında çalışan, evine, işine, web sitelerine, WebTekno ‘da yazarlığa ve daha sayılabilecek bir sürü şeye vakit ayırması gereken biri olarak sıkıntılara neden oluyor. Soru ile başlayan mesajlaşmalar daha sonra sohbete dönüşüyor. Arka arkaya mesajlar gelmeye başlıyor. Herkese de elimden gelenin en iyisini yaparak yardımcı olmaya çalıştım ve artık yeni sistem ile çalışmaya devam edicem.

YENİ SORU SİSTEMİ

Artık bu soru olayını bir düzene sokmak gerekiyor. Özellikle bazı sorular birbirinin benzeri olduğundan uzun uzun, kişiye özel benzer cevaplar vermektense, sorulan bir soruya verilen cevaptan herkesin yararlanması gerektiğine karar vermiş bulunmaktayım. Bu nedenle bana ister sosyal medya, ister site üzerinden yöneltilen bütün sorulara konu açarak cevap vericem. Bu şekilde verilen cevaptan birden fazla arkadaşımız yararlanmış olacak.

Sorular gönderildikten en geç 48 saat içinde cevaplanmaya çalışılacak. Cevap niteliği taşıyan konularda sorunun kendisi ve cevabı yer alacak. Soru soran kardeşlerim cevap verilip verilmediğini ancak KodcuHerif.Com ‘a girerek öğrenebilecekler. Yani “sorunu cevapladım” gibi bir bildirim gönderilmeyecek. Bu nedenle KodcuHerif.Com ‘u takip etmek gerekecek. Soruların cevaplarına ait konular Soru-Cevap kategorisi altında toplanıcaktır.

Soru göndermek isteyen kardeşlerim bu sayfadan sorularını gönderebilirler:

Soru - Cevap Sayfası İçin Tıklayın

Ayrıca Kodcu Herif 'te yer alan aşağıdaki konulara da göz fırlatabilirsiniz =)

Bilinmeyen Bilişim Kitabı

3 comments

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir