2015 Haziran Ayının Mutlaka Bakılması Gereken 10 Konusu

2015 Haziran Ayının Mutlaka Bakılması Gereken 10 Konusu

Bir ayı daha geride bıraktığımız şu günlerde, artık bir gelenek haline dönüştürdüğümüz, geride bıraktığımız aya dair mutlaka bakılması gereken 10 konuyu derliyoruz. 

Geride bıraktığımız haziran ayında açtığımız 43 konu arasından yine tercih yapmakta zorlandık. Fakat 10 konu belirlememiz gerektiği için bazı konulara burada yer vermeyi çok istesek de yer veremedik :/ Yinede siz haziran ayında açılan bütün konulara buradan ulaşabilirsiniz: http://www.kodcuherif.com/2015/06

Artık haziran ayında açılmış ve mutlaka bakılması gereken 10 konuya tarih sırasına göre bakabiliriz;

1.) Kod Yazarken İsteksizlik ve Mükemmeliyetçilik

Kod Yazarken İsteksizlik ve Mükemmeliyetçilik

öğrenme ve geliştirme esnasında bir çok kişinin yaşadığı ve yaşaması muhtemel bu soruna, gelen bir soru üzerine olabildiğince ayrıntılı bir şekilde değindik.

2.) SEO ‘da Kopya İçerik ve Kara Liste

SEO 'da Kopya İçerik ve Kara Liste

Yine gelen bir soru üzerine bir çok kişinin düştüğü hata olan kopyala/yapıştır içerikle siteyi doldurma ve bundan medet umma meselesine SEO kuralları çerçevesinde değindik.

3.) Yazılım Öğrenme, Kaynak ve Etkili Yollar

Yazılım Öğrenme, Kaynak ve Etkili Yollar

KodcuHerif.Com ‘a en sık gelen sorular, öğrenme, yazılım öğrenmek için kaynak ve yazılım öğrenirken yapılması, dikkat edilmesi gereken noktalara dair sorular. Daha önceden bu konulara dair makaleler yazmıştık fakat arama yapılmaması nedeniyle tek bir konuda derledik ve bu soruların aynısını soranlara bu konunun linkini veriyoruz.

4.) Kodcu Herif Takipçilerinin Belirlediği Konularda Kitap Yazıyor

Kodcu Herif Takipçilerinin Belirlediği Konularda Kitap Yazıyor

Bizim için haziran ayının mutlaka bakılması gereken ve en önemli gelişmelerinden biri taktir edersiniz ki bu konu. İçinde bilişim konuları olan bir kitap yazıyoruz. Üstelik kitabın içinde yer alan konuları siz belirliyorsunuz ve kitabın içinde yer almaya hak kazanan konu başlığı sahiplerine kitap çıktıktan sonra kitabı hediye ediyoruz =) Bu konuyu açtıktan sonra çok güzel konu tavsiyeleri geldi lakin mevzuyu anlamayanlar da var =) O yüzden ilgili konuyu okumakta fayda var. Ayrıca hala tavsiye gönderme imkanına sahipsiniz 😉

5.) Yazılım Yapmak İçin Oyun Bağımlılığından Kurtulmak

Yazılım Yapmak İçin Oyun Bağımlılığından Kurtulmak

yapmak yada ders çalışmak veya kendinize katkı sağlayacak herhangi bir uğraş içinde olmak konusunda bir çok kişinin önündeki en büyük engel oyun bağımlılığı olsa gerek. Gelen bir soru üzerine bu konuya değindik ve bu bağımlılıktan kurtulmak için kayda değer tavsiyeler verdik.

6.) Proje Fikrinize Olumsuz Tepki Almanızın 7 Nedeni

Proje Fikrinize Olumsuz Tepki Almanızın 7 Nedeni

Bu makalemizde proje üretenlerin yaşadığı en sık sorunlardan biri, projelerini birilerine söylediklerinde olumsuz cevap almalarına neden olan 7 temel unsura göz fırlattık. Bir proje fikri beyan ettiğinizde, beyan ettiğiniz kişi yada kişilerin olumsuz tepki vermesinin olası nedenleri neymiş bakabilirsiniz.

7.) Domain Alırken Dikkat Edilmesi Gereken 9 Kriter

Domain Alırken Dikkat Edilmesi Gereken 9 Kriter

Web sitesi kurma, bir yapma esnasında en çok takıldığımız nokta web sitesinin ismini belirlemek olsa gerek. Son derece önemli bir yere sahip olan web sitesi ismi belirlemede dikkat edilmesi gereken 9 kritere bu makalemizde göz fırlattık.

8.) Herkes Bilgisayar Mühendisi Olmak İsterse

Herkes Bilgisayar Mühendisi Olmak İsterse

Üniversite tercihlerinin yapıldığı şu dönemde herkesin üniversitede okumak istediği bölümlerin başında olan bilgisayar mühendisliğine dair piyasanın gerçeklerine gelen bir soru üzerine göz fırlattık.

9.) Hazır E-Ticaret Sistemlerinden Para Kazanma Yalanı

Hazır E-Ticaret Sistemlerinden Para Kazanma Yalanı

Son dönemde bir çok kişi tarafından ilgi gören ve çoğu ilgi gösterenin bilmeyerek girdiği, bunun neticesinde para kazanayım derken para kaybettiği, hazır E-Ticaret sistemlerinden para kazanma meselesine bu makalemizde değindik.

10.) Yazılımcıların Maruz Kaldığı 20 Beyin Yakan Durum

Yazılımcıların Maruz Kaldığı 20 Beyin Yakan Durum

Yazılımcıların etrafındaki kişiler tarafından mesleğinin doğru bir şekilde idrak edilmemesi sonucu meydana gelen 20 sinir bozucu duruma göz fırlattık.

BONUS: KodcuHerif.Com Yenilendi!

KodcuHerif.Com Yenilendi!

Bir tanede bonusumuz olsun =) Haziran ayının bizim ve KodcuHerif.Com takipçileri için en önemli gelişmelerinden biri tasarımımızı değiştirmemiz oldu. Kurulduğumuz günden bu yana kullanmakta ve geliştirmekte olduğumuz tasarımımızın yerine, daha hızlı, daha kullanışlı ve daha göze hitap eden bir tasarıma geçtik =)

Bir ayı daha geride bırakırken birbirinden yararlı konular yayınladık. Önümüzdeki temmuz ayında da yine herkese faydalı olmasını umut ettiğimiz birbirinden yararlı konular ile karşınızda olmaya devam edicez. KodcuHerif.Com ‘u takibe devam =)

Ayrıca Kodcu Herif 'te yer alan aşağıdaki konulara da göz fırlatabilirsiniz =)

Bilinmeyen Bilişim Kitabı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir