Bedava Hosting ve Kaliteli Tasarım

Bedava Hosting ve Kaliteli Tasarım

Bu konumuzda Bedava Hosting sıkıntılarından ve Kaliteli tasarım yapabilmek için bilinmesi gerekenlerin neler olduğuna bakıyoruz.

SORU:

Ben pc yi söküp takabiliyorum ama yazılım olarak pek bir sey bilmiyorum ve benim youtube kanalımda sorunlar olmaya başladı (örn :yorumlara cevap veremez oldum) ve bende bir internet sitesi yapmaya karar verdim ve bedava site yapma sitelerinden yapmaya çalışdım cok kötü gözükdü benimde yapacagım site beni yansıtması lazım bana yardım ederseniz cok teşekkür ederim simdiden

CEVAP:

Soruyu çok karışık sormuşsun =) YouTube ‘a falan girmişsin. O konuda çok net bir bilgim yok ama fikrim var. Senin kanalında olan bir sorun olduğu için ayarlardan kaynaklanan bir durumdur yüksek ihtimal. O yüzden ayarları kontrol etmeni öneririm.

Donanım ve Yazılım Farkı

Donanım ve yazılım farkı çok büyüktür. Öyle ki üvey kardeş gibilerdir. Bu nedenle donanımda iyi olan biri sırf bilgisayar ile alakalı diye kesinlikle yazılımda da çok iyi olabileceğini yada kolay öğrenebileceğini düşünmemeli.

Hep yazılarımda söylüyorum, “kendinize güvenin” diye. Fakat bu güveninizi abartmayın. Ben çocukken format atmayı bildiğim için önüme gelene “bilgisayarla alakalı her şeyi biliyorum” derdim. Çünkü bilgisayar dediğin şeyde sorun çıktı mı, format atıp düzeltiyordum. Aslında bilgisayar ile ilgili öğrenilebilinecek sonsuz şeyin olduğunu bilmeyecek kadar bilgisayarı bilmediğimi çok sonra anladım. =)

Şevkinizi kesinlikle kırmak istemiyorum gençler. Fakat bir bilgisayarı söküp takmak gerçekten mesele değil. Çünkü her bir parçanın kendisine özel bir girişi var. Yani gidipte Harddisk kablosunu Power kablosu olarak kullanamazsınız. Sadece bilgisayar bilginizi abartmayıp, çok şey bildiğinizi zannederek öğrenmeniz gereken çok şey olduğunu unutmayın.

Bedava Hostingler Sıkıntı

Bedava HostingBedava hostingler iyidir hoştur da baya bir sıkıntıdır. “Bir tane bedava hosting hesabı açayım da, orada takılarak kendimi geliştireyim” dersiniz. Fakat hesap açmasından paneline ve izinlerine kadar adamı delirtir. Yazılımcı olarak ben bile deliriyorum, bilmeyen ve öğrenmek isteyen bir kişinin “başlarım böyle işe” diyerek öğrenmekten vazgeçmesi daha kolay olur. Zaten bazen bir şeyi doğru yapsanız bile hostingin izinlerine takılabilir, yaptığınız şeyin doğruluğunu ekstradan sorgularsınız. Tabi ekstradan da delirirsiniz.

O yüzden tavsiyem gidip en ucuzundan bir hosting hesabı alın. 18 yaşından küçük olmanız nedeniyle kredi kartınızın olmaması yada kredi kartını kullanabileceğiniz birinin olmaması dert değil. Havale ile ödeme yaparsınız. Gidersiniz bir banka şubesine parayı yatırırsınız. Ben 18 yaşından küçükken kurduğum web sitelerin hosting hesaplarının parasını bu şekilde ödüyordum. O dönemlerde standart bir hosting hesabının 1 aylık parasıyla şimdilerde 1 yıllık hosting hesabı alınıyor =)

Ucuz hosting hesabı satın alarak onun üzerinde denemeler yapabilirsiniz. Tabi birde domain’e ihtiyacınız var. Bazı hosting firmaları kampanyalar dahilinde ucuz domainler satabiliyor. Bunları araştırıp ucuz domain alabilirsiniz. Com, Net, Org gibi uzantıların bir önemi yok. Domain olsun yeter =)

Kaliteli Tasarım İçin Bilinmesi Gerekenler

Kaliteli Tasarım İçin Bilinmesi GerekenlerBir Web Sitesine kaliteli tasarım yapılabilmesi için tasarımı yapacak kişinin bilmesi gereken diller kesinlikle HTML ve CSS’tir. HTML ve CSS bilmeyen kişi kaliteli tasarım yapamaz. Tabi bu tasarım giydirme ile alakalı bir zorunluluk. Yoksa Photoshop’ta sadece şablon olarak kaliteli bir tasarım ortaya çıkarabilir. Fakat HTML ve CSS bilmeden tasarım giydirme yapamaz.

Bunun yanı sıra kaliteli bir tasarım yapmak için Photoshop ‘u mükemmel olmasa da yeterli denecek seviyede bilmek gereklidir. Birde HTML ve CSS’e artı olarak Javascript, JQuery bilinirse tam anlamıyla çok güzel kaliteli tasarımlar ortaya çıkarmak mümkün.

SONUÇ

Kaliteli tasarım için dil yada program kullanmaktan ziyade önemli olan yaratıcılıktır. Bana göre Web Tasarım işi bir çeşit sanattır. Çünkü hayal gücünüz ile resim yapar gibi kafanızdakileri ekrana döküyorsunuz. Tabi bunun için çok fazla tasarım incelemeniz, uygulamaya çalışmanız ve kendinizi geliştirmeniz gerekir. Kısa sürede olabilecek bir şey değildir 😉

Ayrıca Kodcu Herif 'te yer alan aşağıdaki konulara da göz fırlatabilirsiniz =)

Bilinmeyen Bilişim Kitabı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir