Basit Bir Android Oyun Yapmak

Basit Bir Android Oyun Yapmak

Bu konumuzda “Basit bir Android oyun nasıl yapılır?” sorunu cevaplıyoruz.

SORU:

İyi günler, ben ve bir arkdaşım daha Android için basit düzeyde bir oyun-uygulama yazmaya karar verdik. Bu işe nereden başlamalıyız? İngilizcemiz de güzel fakat, daha önceden bir tecrübemiz yok.

CEVAP:

Android Oyun Nasıl Yapılır?

Öncelikle belirtelim Android oyun yapma konusunda Java kodlama dili üzerinde çalışmanız gerekiyor. Android kategorisinde Android Kurulumu, Genymotion Kurulumu gibi temel dersler mevcut.

Öğrenmeniz gereken şey çok fazla değil aslında. Tahminim gerekli özeni göstermeniz durumunda 1 ayda yaparsınız. Zaten İngilizce biliyor olmanız ciddi bir avantaj bu konuda. Genel olarak zaten yazılım öğrenme yada yazılım ile ilgili bir şey yapmak için önce soru sorar sonra o soruya çözüm ararsınız. Atıyorum; “Sayfalar arası veri taşıma nasıl yapılır?” diye kendi kendinize soru sorar, ardından bunun Google ‘da çözümünü ararsınız. Yazılımla alakalı sorulara en çok cevap İngilizce kaynaklarda mevcuttur.

Android Oyun Flappy BirdBasit bir Android oyun yapmak konusunda Flappy Bird oyununu örnek alalım. Bir tane salak bir kuş resmi ve boru resimleri, x ve y koordinatları verilerek yapılmış bir oyun. Tabi başka ufak tefek şeylerde var fakat işin özü bu. Dolayısıyla basittir.

SONUÇ

Tavsiyem önce temel konulardan başlayın. “String nedir?“, “if nedir?” vs. gibi … Ardından yapmak istediğiniz bir şeyler ile ilgili sorular türetin. Yine Flappy Bird oyunundan örnek verecek olursak ekrana dokunulduğunda kuşun yukarı nasıl sıçradığını, ekranda nasıl ilerlediğini sorular türeterek araştırın ve öğrenin.

Acele etmeyin, yavaş yavaş, zevk alarak, sıkılmadan, deneme yanılma yöntemiyle ve başaramayacağınızı düşünmeden yapmaya çalışın 😉

Bu anlattıklarımın basit bir Android oyun yapmak için olduğunu da unutmayın. Zira Clash Of Clans gibi bir oyun söz konusu olursa işin rengi çok değişir =)

Ayrıca Kodcu Herif 'te yer alan aşağıdaki konulara da göz fırlatabilirsiniz =)

Bilinmeyen Bilişim Kitabı

6 comments

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir