X

2015 Yılının En Okunası 10 Makalesi

Geride bıraktığımız 2015 yılında soru & cevaplardan fırsatlar buldukça, merak edilen ve birbirinden faydalı bir çok konuda makaleler yazmaya çalıştık. Makalelerde her daim sektörel ve kişisel olarak herkesin yararlanabileceği ve faydasını göreceği konulara yer verdik. 

KodcuHerif.Com ‘daki bütün makalelerin bizim için ayrı bir yeri var. Bu nedenle seçim yapmak zor. Fakat biz yine de 2015 yılında yazdığımız, en okunası 10 makaleyi tarihsel sırasına göre seçmeye çalışalım;

 

1) Web Sitesi Satarak Para Kazanma Yalanı

Özellikle 2014-2015 yıllarında çok fazla gündeme gelen bir konuya bu makalemiz ile açıklık getirdik. Ülkemizde maddi sıkıntı çekenlerin, özellikle web dünyası ile ilgili bilgisi olmayanların hedef alındığı kişilerin bu sistemin ağına düşmemeleri gerektiğini nedenleri ile ayrıntılı bir şekilde açıkladık.

2) Başarısız Olmanın Sırları

Bir çok internet sitesinde, kişisel gelişim kitaplarında, videolarda ve daha bir çok alanda nasıl başarılı olunacağına dair sırlar veriliyor. Bizde tam tersini yaptık ve başarısız olmak için nelerin yapılması gerektiğine göz fırlattık. İster bu makalede yazılanları harfiyen uygular başarısız olursunuz, isterseniz tam tersini uygular başarılı olma ihtimalinizi arttırırsınız…

3) Kendisine İş Yapılmaması Gereken 10 Kişi Modeli #1 ve Kendisine İş Yapılmaması Gereken 10 Kişi Modeli #2

Freelance çalışmak bir çok kişi için ana ya da ek gelir olarak önemli bir iş kapısı. kadar freelance iş yapılacak kişilerde önemli bir mesele. 2 makalede ele aldığımız 10 freelance iş yapılmaması gereken kişiye göz fırlattık.

4) Kendisine İş Verilmemesi Gereken 6 Freelancer Modeli

Freelance iş yapılan kişiler kadar, freelance iş yapanlarda da sorunlar görülebilmektedir. Bu makalemizde de freelance iş verilecek kişilerde dikkat edilmesi gereken unsurlara göz fırlattık.

5) Proje Fikrinin Tutup Tutmayacağını Öngörmek

Bir proje yapıp, ondan para kazanmak bir çok kişinin istediği bir şeydir. Peki bir projenin tutup tutmayacağını, o projenin iyi bir proje olup olmadığını ön görmek mümkün müdür… Çeşitli örneklerle bu meseleye değindik.

6) Hazır E-Ticaret Sistemlerinden Para Kazanma Yalanı

Web Sitesi Satarak Para Kazanma Yalanı makalesinde olduğu gibi yine bir çok kişinin para kazanma hayalleri kurduğu fakat çoğu kişinin hüsrana uğradığı bir sisteme göz fırlattık. Bu sistemden neden para kazanılamayacağını ya da kazanılsa dahi bunun çok zor olacağını nedenleri ile anlattık.

7) Yazılımcıların Maruz Kaldığı 20 Beyin Yakan Durum

olmak, özellikle günümüz teknolojik imkanların ve bu imkanlar vesilesi ile yurt dışında ciddi oranda para kazananların olması nedeniyle bir çok kişinin heves ettiği bir konu. Fakat bunun kişisel ve iş hayatında ciddi sorunları da var. Bu makalemizde yazılımcıların maruz kaldığı 20 sinir bozucu unsura değindik.

8) İzinsiz SMS, Mail, Arama Şikayet Yeri

Yıllardır herkesi sinir eden izinsiz sms, e-posta gönderimi ve aramalarına önlem olarak bir yasa çıktı. Fakat hiç kimseye bu izinsiz sms, e-posta ve aramalardan kurtulmak için nereye ve nasıl şikayet edeceği konusunda gerekli bilgilendirilme yapılmadı. Biz KodcuHerif.Com olarak izinsiz sms, mail ve aramaların nasıl şikayet edileceğini ayrıntılı bir şekilde anlattık.

9) Türkiye ‘nin Bilişim Alanındaki Yeri

Ülkemiz bilişim sektörünün, gerek internet haber sitelerinden, gerekse TV haberlerinden dolayı iyi ve ileri seviyelerde olduğunu düşünen ciddi bir kesim var. Fakat kazın ayağının öyle olmadığını biz KodcuHerif.Com olarak hem kişisel tecrübelerimizi hemde gözlemlerimizi yazarak sürekli göstermeye çalışıyoruz. Bizim göstermeye çalıştığımız gerçekleri ispatlayan nitelikte yayınlanan bir raporu bu makalemizde ele aldık.

10) Google Yerli Arama Motoru Olsaydı Ne Olurdu?

Son dönemde sürekli bir yerli arama motoru yapılması yönünde beklentilerin olduğuna dair sesler yükselmeye başladı. Peki yerli arama motoru yapılabilir mi? Yapılamazsa neden yapılamaz? Bu makalemizde Google ‘ın yerli arama motoru olması durumunda neler olacağını ve yerli arama motorunun yapılmasının önündeki ciddi engelleri ele aldık.

SONUÇ

2015 yılında 50 civarı makale yazdık ve bunların arasından seçim yapmak gerçekten zor oldu. İçimizde kalan, keşke listeye alsaydık dediğimiz çok makalemiz var. Diğer makalelere ulaşmak için buradan buyurun; http://www.kodcuherif.com/Kategori/yazilar

Açıkçası, ortalama haftada 1 makale yazmış olmamız bizim için yeterli gördüğümüz ya da 2015 yılında hedeflemiş olduğumuz bir durum değil. Bunun en az 2 katı olmasını temenni ederdik. Fakat kişisel işlerimiz ve gelen soruların fazlalığı nedeniyle 2015 yılında 50 civarı makale yazabildik. 2016 ‘da hedefimiz bu rakamı en azından ikiye katlamak olacak. 2016 ‘da da birbirinden yararlı ve herkesin okumaktan zevk alacağı makaleler ile karşınızda olacağız.

2015 Yılının En Okunası 10 Makalesi was last modified: Aralık 23rd, 2015 by KodcuHerif
KodcuHerif:
Son Yazılar