X

Bilgisayar Mühendisliğinde Yazılım

 bölümünde yazılım öğrenme ile ilgili soru soran kardeşimizin sorusunu cevaplıyoruz.

SORU:

Merhaba abicim . ben birinci sınıf öğrencisiyim . meslek tanımlamasında siz sürekli koordinatör olarak rol alacaksınız diyor hocalar . fakat ben işin içinde yazılımın büyük bi payı olduğunu düşünüp hocalarıma söyledim. Hocalar sadece yeterli bilgi edin o kadarı kâfi dediler . doğrumu yanlış mı bir türlü kafama yatmadı . sence hangi yoldan gitmeliyim

CEVAP:

Evet doğru. Zaten koskoca hoca “yalan söylüyor” demek olmaz =) Üniversite Yazılım Bölümleri konusunda da belirttiğimiz gibi bölümünde yazılım bir araç olarak kullanılıyor, amaç olarak değil. Donanım ağırlıklı bir bölümdür Bilgisayar Mühendisliği. Siz orada donanımlara yazılım vesilesi ile görevler verirsiniz. Bu nedenle o görevi verebilecek kadar yazılım öğrenirsiniz.

Bu yüksek ihtimalle C, C++, Java, C# yazılım dillerinden 1-2’si olur.  Tabi bunun yanında seçme dersler mevcut olabilir. PHP, My SQL, gibi dersler almakta mümkün.

SONUÇ

Mühendis, yine hocanın dediği gibi koordinatörlük yapar. Yani teknikerlere ne yapması, nasıl yapması, ne yapmaması gerektiği gibi konularda bilgiler ve görevler verir. En basitinden bir Elektrik Mühendisi gidipte kablo döşemez. Kablo ölçümlerini, amperini, direncini, sigorta gereksinimlerini falan filan gibi konularda gerekli hesaplamaları yapar. Sonra teknikere gelir “şu çapta, şu kadar uzunlukta kabloyu, şuraya, şöyle döşeyeceksin” der. Kısacası koordinatörlük yapar.

Ha yapan Bilgisayar Mühendisleri var. Fakat onlar bir yazılımcı olarak çalışabilmesi okulda öğrendiklerini değil, kendi kendilerini geliştirmiş arkadaşlar. Çünkü sadece bölümünde verilen yazılım bilgisiyle yazılımcı olmak zor.

was last modified: Eylül 27th, 2015 by KodcuHerif
KodcuHerif:
Son Yazılar